5.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Irán könyörtelen bosszút ígér Trumpnak a halálos légitámadás miatt

Légitámadásokat hajtott végre az Egyesült Államok az éjjel. A légicsapásokban, amelyek egyike a bagdadi nemzetközi repülőteret célozta meg, életét vesztette Kászim Szulejmáni iráni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnoka és Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetője.

Az esettel kapcsolatban most közleményt adott ki Twitteren Ali Hamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője, amelyben azt írta:

„(Kászim Szulejmáni tábornoknak, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnokának) mártírhalála az elmúlt évek fáradhatatlan munkájának a jutalma. (…) Ha Isten is úgy akarja, életműve és életútja nem szakad itt meg, könyörtelen bosszú vár az ő és más mártírok vérét kiontókra”. Szulejmáni halála miatt háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el, Hamanei pedig az „ellenállás nemzetközi arcának” nevezte. Mint mondta, meggyilkolása erősíti majd az Egyesült Államokkal és Izraellel szembeni ellenállást.

„Minden ellenségünknek tudnia kellene, hogy az ellenállás dzsihádja kettős motivációval folytatódik, és harcosainkat végső győzelem várja a szent háborúban.”

Egy arab hírtelevízió adása szerint az iráni külügyminisztérium bekérette az Egyesült Államok érdekeit is képviselő bagdadi svájci nagykövetet Szulejmáni megölése miatt.

(Blikk)

További híreink

Az irániak akár az életüket is, a „szivárványosok” még egy sárga lapot se mernek kockáztatni

Magyar Jelen

Alapjövedelmet kapnak a traszneműek San Franciscóban

Magyar Jelen

Először lehet fekete vezetőjük a demokratáknak a kongresszusban

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben