-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Ismét netes kommentek miatt nyomoz az angol rendőrség

Anglia a talált gól után sokáig őrizte 1-0-ás előnyét, ám az olaszoknak a második félidőben sikerült egyenlíteniük, ami után egészen a büntetőpárbajig nem született döntés. Végül Olaszország nyert büntetőkkel 3-2-re, és vált Európa bajnokává. 

Nem kevés izgalmat tartogatott az Eb-döntő büntetőpárbaja. A második olasz rúgó, Belotti rendkívül rosszul elvégzett tizenegyese után ugyanis az angolok kerültek előnybe. A harmadik körben kezdte meg “tündöklését” a három “mágikus csere”, akik közül kettőt, Marcus Rashfordot és Jadon Sanchot a 120. percben, kifejezetten a büntetőpárbajra cserélte be Southgate.

A műsort Rashford nyitotta, aki a sípszó után hosszú másodpercekig csak állt mozdulatlanul, mint aki nem tudja, hogy most valójában lőnie kéne, vagy csak a fotósoknak pózolni, majd hosszú tolyogás és időhúzás után sikerült telibetalálnia a kapufát. Az olasz drukkereken kívül nem sokan gondolták, hogy erre a produkcióra megérte ennyit várnu. Sancho büntetőjéről legalább annyi pozitívumot el lehet mondani, hogy nem rabolta úgy az időnket, mint csapattársa. Igaz, itt az olasz kapusra is szükség volt, aki nem csak az irányt találta el, de a lövést is kifogta.

A két kihagyott tizenegyes után egy harmadik csere, Bukayo Saka következett, aki egy gyenge lövéssel állt be a sorba. Donnarumma ezúttal is jól érezte az irányt, és védésével a döntő olasz hősévé vált.

Az eset apropója, hogy mindhárom “csodacsere” színesbőrű (mint a szigetországi kert jelentős része), így a mérkőzést követő reakciókat nem csak az angol Futballszövetség (FA), de a rendőrség is kiemelt figyelemmel kísérte.

Egyből találtak is pár olyan megnyilvánulást, amely náluk bőven kimeríti a “rasszizmus” fogalmát, amit gyorsan el is ítéltek a létező összes platformon. (Mondjuk, egy olyan világban, ahol az ellenfél néger játékosának kifújolási is “rasszizmus”, ott már bármire rá lehet fogni bármit. Lassan ott tartunk, ha nem tapsol lelkesen a közönség minden színesbőrű játékos labdaérintésénél, már jöhet is a büntetés.)

Az angol rendőrség pedig bejelentette: az “ilyen türhetetlen eseteket” mind kivizsgálják, és a felelősségre vonás sem maradhat el.

Noha a terrortámadásokkal, a gyermekkereskedelemmel, az utcai késelésekkel, rablásokkal szemben a rend angol őrei teljességgel tehetetlenek, öröm látni, hogy a valóban fontos problémákkal szemben, mint az online kommentelés, a lehető legnagyobb szigorral lépnek el, és őrzik a demokratúra a monarchia rendjét és békéjét.

Guardian nyomán – Fotó: Getty Images

További híreink

Emberölés miatt emeltek vádat három fiatal ellen Borsodban

Dunai Tibor

Komárom-Esztergom megyében is nemet lehet majd mondani az elmúlt 30 évre

Kemény János

Dunaújvárosban és Nagyvenyimben túrázott a tél első hétvégéjén a MÖM és a ‘Sereg

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen