28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltTudomány

Itt az új covid alvariáns, az oltás se véd tőle

A COVID BA.4 és BA.5 alváltozatai még kisebbségi pozíciót foglalnak el – de folyamatosan erősödnek, és veszik át a hatalmat. Dél-Afrika már a BA.4 és BA.5 új hullám közepén jár. Portugáliában a koronaszámok az egekbe szöknek. Ausztriában és Németországban is egyre aggasztóbb a helyzet – riogat a napidoktor.hu.

“Most már tudjuk, hogy az omikron-alvariánsokkal szembeni immunitás nem sokáig tart”

– nyilatkozta Norbert Nowotny bécsi virológus.

“Legalább az őszi-téli hullám előtt érdemes beadatni az emlékeztető oltást, mert akkor védetté válik a szervezet 3-4 hónapra.”

Tehát a vírus most már nagyjából úgy viselkedik, mint az influenza, sőt, tünetei és lefolyása is többnyire egy enyhe influenzával ér fel, ettől függetlenül mindenki folyamatos oltakozásra bíztat mindenkit.

“Jelenleg úgy tűnik, hogy azok, akik nemrégiben fertőződtek meg BA.2-vel, meglehetősen immunisak a BA.5-re. Azok azonban, akik régen fertőződtek meg BA.1-es vagy régebbi variánsokkal, megfertőződhetnek, és ismét súlyosan megbetegedhetnek”

– írja a heute.at.

További híreink

Megdőlt a budapesti melegrekord

Dunai Tibor

A müezzin éneke helyett a Bella Ciao szólt a törökországi Izmir minaretjeiből

Szabó Norbert

Több mint egy hete nincs új fertőzés egy németországi tartományban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben