1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Izrael légicsapást mért a szíriai hadsereg több állására

Izrael légicsapást mért a szíriai hadsereg több állására és létesítményére hétfőn éjjel – adta hírül mind az izraeli hadsereg, mind a szíriai állami hírügynökség, a SANA.

Mindkét fél egybecsengő közlése szerint harcigépekről és -helikopterekről indított rakétákkal történt a csapásmérés szíriai megfigyelő állásokra, légvédelmi ütegekre, információgyűjtő rendszerekre, harckocsikra.

A támadás előzménye, hogy az izraeli hadsereg a szíriai határnál hétfőre virradóra végzett négy határsértővel, akik állítólag  robbanószerkezeteket próbáltak elhelyezni a határ izraeli oldalán.

Egyelőre nem világos, hogy melyik katonai szervezethez tartoztak a határsértők, de feltételezhető, hogy az Iránból támogatott libanoni síita Hezbollahhoz, amely állásokat épített ki az elmúlt két évben ebben a térségben, és amely a kormányt támogatja a szíriai belháborúban.

Forrás: MTI, fotó illusztráció

További híreink

NAV: április 15-ig kell befizetni a gépjárműadó első részletét

Varga Lilla

Nem versenyez többé Fekete László

Irányi Dániel

Pálinkafőzés újra adómentesen

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben