9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Joe Biden szerint országa gondoskodott arról, hogy Oroszországnak Javelinjei legyenek

Joe Biden amerikai elnök beszéde ismét érdekfeszítőre sikeredett. Megtudhattuk tőle többek között, hogy a második világháborúban “megmentették  a civilizációt”, napjainkban pedig az Egyesült Államok “gondoskodott arról, hogy Oroszországnak Javelinjei legyenek”, de méltatta a sikeres “magyar ellenállást az orosz invázióval szemben”.

Joe Biden ezúttal egy alabamai fegyvergyárba látogatott, ahol páncéltörő rakétákat gyártanak. A liberális sajtó természetesen nem mulasztotta el kihangsúlyozni, hogy a “nyelvbotlások szövegkörnyezetéből világosan kiderül, az Egyesült Államok vezetője tudta, hogy valójában Ukrajnát fegyverezték fel” – ami egyébként jó dolog, csak kérdés, mennyire bizalomgerjesztő, ha már erre is külön rá kell mutatni.

Biden igen messziről indította beszédét, felidézte egyik normandiai látogatását, ahol második világháborús veteránoknak mondott köszönetet, amiért győzelmükkel “megmentették a civilizációt” és a “szabadságunk”. Főleg Kelet-Európa érezte igazán a rá zúduló “civilizációt”, amiért sohasem lehetünk elég hálásak…

Amit igazán felkapott a sajtó, az két remekül sikerült mondta volt:

“Mielőtt Oroszország megtámadta volna, gondoskodtunk arról, hogy Oroszország Javelinekkel és más fegyverekkel erősítse meg a védelmét, hogy Ukrajna készen álljon arra, ami történik” – mondta Biden az üzemben tartott 16 perces beszédében.

Aztán azt állította, hogy néhány nappal ezelőtt a Wall Street Journal idézett egy fiatal magyar harcost, aki azt mondta, a Javelinek nélkül nagyon nehéz lett volna megállítani az előre nyomuló ellenséget. A lap beszámolója valójában egy Olekszandr nevű közlegényt idézett, aki az ukrán 128. különálló hegyi rohamosztag kárpátaljai dandárjának első osztályú katonája.

Korábban egyébként azon is elgondolkodott az amerikai elnök, hogy “hogyan jutottunk odáig, hogy Putyin elhatározta, lerohanja Oroszországot?”

Az alelnöknek is voltak hasonlóan mélyenszántó gondolatai 

Az alábbi videó második felében pedig az alelnök, Kamala Harris értékeli Kelet-Európa geopolitikai helyzetét, valamint az ukrán konfliktus eredőjét. Mint mondja:

“Szóval, Ukrajna egy ország… Európában. Ez egy másik ország mellett létezik, amit Oroszországnak hívnak. Oroszország egy nagyobb ország. Egy erős ország. Oroszország elhatározta, hogy lerohan egy kisebb országot, amit Ukrajnának neveznek. Ez… alapjában véve nem helyes.”

A fegyvergyártás csodát tesz a gazdasággal 

Nyilván, a sorozatos bakik röhejesek, és már önmagukban megkérdőjelezik az elnök mentális állapotát, ám a beszéd egésze mégis jóval érdekesebb, mint Biden szokásos zagyvaságai.

Az elnök ugyanis arról beszélt, hogy a nyugati fegyverszállítmányoknak köszönhető, hogy Ukrajna még mindig tartja magát. Kiemelte, az Egyesült Államok a legnagyobb beszállító, és a fegyvergyártás elképesztően jövedelmező az országnak. Ennek bizonyítékaként a rengeteg munkahelyet említette, melyek gyakorlatilag a háborúnak köszönhetően létezhetnek. Hiába, bizonyos köröknek akkor a legnagyobb a profitjuk, mikor amikor vér folyik az utcákon…

A teljes beszéd:

További híreink

Letartóztatásban marad a pedofíliával gyanúsított férfi

Irányi Dániel

Az emírségek fejlett fegyvereket vehet Washingtontól az Izraellel kötendő megállapodás titkos záradéka értelmében

Kiss Albert

Kína bejelentette, hogy megfékezték a járványt

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen