16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Karácsony Gergely is bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek

Az alig mérhető Párbeszéd nevű párt szerint társelnökük, Karácsony Gergely az, aki képviselni tudja a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson, ahol már nem csupán az a tét, ki vezeti az ellenzéki pártok szövetségét, hanem az is eldőlhet: ki vezeti ki Magyarországot a válságból és a megosztottságból.

Jakab Péter és Dobrev Klára után Karácsony Gergely is beszállt a balliberális ellenzék miniszterelnök-jelölt választásába. Az egy százalékot súroló Párbeszéd közleményben tudatta, a párt küldöttgyűlése felkérte Karácsony Gergely társelnököt, Budapest főpolgármesterét, hogy

 

miniszterelnök-jelöltként széles körű társadalmi koalíciót létrehozva képviselje a párt programját, a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson.

Mint írták, a küldöttek a politikai helyzetértékelés során arra jutottak: a koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek 1 százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség.

– A demokratikus ellenzéki pártok együttműködése megteremtette a kiváltságos kevesek trónfosztásának, vagyis az Orbán-rezsim leváltásának feltételeit.

 

A többség akaratának képviseletéhez, a stabil és kiszámítható kormányzáshoz azonban ennél többre van szükség: növelni kell a változást akarók, a változásban érdekelt polgárok táborát – olvasható a minipárt tájékoztatásában.

Szerintük a miniszterelnök-jelölti előválasztásban már nem csupán az a tét, ki vezeti az ellenzéki pártok szövetségét, hanem az is eldőlhet: ki vezeti ki Magyarországot a válságból és a megosztottságból. – Ezért

 

olyan miniszterelnök-jelöltre van szükség, aki képes arra, hogy összetartsa a sokszínű ellenzéki szövetséget;

aki személyében is hitelesíti, elkötelezettségével megerősíti a zöld és szociális fordulat esélyét; akinek személye nem megosztja, hanem erősíti az ellenzéki egységet; aki az ellenzéki pártokon is túlnyúló közösséget tud teremteni a változásért tenni akaró nemzeti konzervatív, szabadelvű, szociáldemokrata és zöld elkötelezettségű polgárokból, civil és társadalmi szervezetekből; aki képes arra, hogy újraegyesítse az Orbán-rezsim által tudatosan, hatalmi szándékból kettészakított Magyarországot – fogalmaztak.

Hangsúlyozták, minderre Karácsony Gergely a legalkalmasabb, így miniszterelnök-jelöltként ő képviseli „a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson”.

További híreink

Sajtóklub- választási évre fordul a nemzeti oldal (videó)

Faragó Dániel

A bűn pártját fogja a rendőrség Jászapátiban (videó)

Faragó Dániel

“Nem jó érzés Niedermüllernek lenni”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen