4.3 C
Budapest
2021. április 15., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

Kardinális kérdésekben sincs egyetértés Fekete-Győr és Jakab között

Közös kormányzásra készül, mégsem ért egyet alapvető kérdésekben Fekete-Győr András és Jakab Péter. míg a Jobbik elnöke szerint a család egy apából és egy anyából áll, a Momentum vezetője mindezt helytelennek nevezte. Fekete-Győr persze igyekszik megnyugtatni a választókat, “jó, hogy vannak ilyen viták két szövetséges párt elnökei között”.

“Nagyon bántónak” nevezte Fekete-Győr András, a Momentum elnöke Jakab Péter, a balliberális ellenzék másik miniszterelnök -apiránsának egyik megjegyzését. A Jobbik elnöke azzal húzta ki a gyufát Fekete-Győrnél, hogy azt mondta: „Sarkosan fogalmazok: soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen. (…) Ezért fogalmaztam nagyon sarkosan, mert nekem a család az egy apából és egy anyából áll a gyermek érdekében. Hallok olyan megközelítéseket, hogy miért vegyük el egy meleg pártól azt a lehetőséget, hogy nekik gyermekük legyen, de nem mi, hanem a természet rendeltetett úgy, hogy egy apának egy anyától lehet gyermeke, és ebből a szempontból a gyermek érdeke a legelső. A gyermek nem tud dönteni arról, hova születik.”

Fekete-Győr a Telexnek adott interjújában minderre úgy reagált: „Azt hiszem, értem mit akart mondani a pártelnök: egy nagyon konzervatív álláspontot próbált megfogalmazni, ami aztán nagyon bántóra sikerült. Bántó és helytelen álláspont, mert nem szabad azt üzenni, hogy egy gyerek inkább intézményben, ne pedig egy szerető, törődő, akár két azonos nemű szülőből álló családban nőjön fel.”

A Momentum elnöke persze aztán finomította szövetségesével fennálló véleménykülönbséget,  jó, hogy vannak ilyen viták két szövetséges párt elnökei között, mert az ellenzéki szavazók így dönthetik majd el az előválasztáson, hogy kit látnának szívesebben az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként, amiért Jakab és Fekete-Győr is ringbe száll.

 

(Forrás: 444.hu / fotó: Origo)

További híreink

Letartóztatták a Fidesz Szolnok megyei politikusát, Boldog István munkatársát

Szabó Norbert

343-ra nőtt a fertőzöttek száma, meghalt egy idős beteg

Szabó Norbert

Meghalt 5 beteg és 3954-re emelkedett a fertőzöttek száma

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben