16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Belföld

Keményen büntet a rendőrség, ha nem viselünk maszkot az előírt helyeken

Több mint nyolcmillió forintnyi helyszíni bírságot szabott ki 312 ember ellen a rendőrség május 4, vagyis a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet életbe lépése óta — válaszolta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóosztálya a kérdésre. 771 esetben figyelmeztették a szabályszegőket, 218 alkalommal pedig szabálysértési feljelentést tettek.

A hivatalosan április 30-án hozott, 168/2020. számú rendelet határozott a boltokban és tömegközlekedési eszközökön a maszk, vagy az arcot-orrot eltakaró eszköz viseléséről, a másfél méteres védőtávolságról, a 65 év felettiek vásárlási idősávjáról, a vendéglátóüzletben a teraszos fogyasztásról, illetve az asztalok védőtávolságon kívüli kialakításáról. A rendelet szerint ezen intézkedések megszegése, különböző szabálysértések esetén 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő bírság szabható ki.

A 8,32 milliós összbírság tehát a maszkviselés megsértése miatt kirótt büntetéseket is tartalmazza, de nem kizárólag emiatt bírságoltak.

További híreink

Orbán Viktor tartotta az év első kormányinfóját

Dunai Tibor

Gulyás: augusztusig maradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

Varga Lilla

Orbán-karikatúrával reklámoznak egy szlovák tűzijátékot

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen