34.7 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
HírekKülföld

Keresztény sírokat rongáltak meg Ankarában

Vandálok törtek be egy ankarai keresztény temetőbe, majd közel kéttucat sírt rongáltak meg. A feldúlt sírok között bevándorolt oroszok kriptái is voltak – számolt be a Sputniknews.

Elsőként a Hurriyet számolt be az ankarai Ortakoy keresztény temetőben történt vandalizmusról. A török újság szerint hat ember rontott be a temetőbe, majd törni-zúzni kezdték a sírköveket. A kegyeletsértő csoport a hatvanhat sírból húszat rongált meg, köztük orosz bevándorlók végső nyughelyeit is.

A temető biztonsági őre elfogta a 16-17 év körüli elkövetőket, majd átadta őket a rendőrségnek. A török hatóságok az elkövetők kihallgatása után szabadon elengedték a temetőt meggyalázó vandálokat. A török hírforrások szerint a hatóságok kárpótolni fogják a megrongált sírokban nyugvók hozzátartozóit.

Törökország külügyminisztériumának szóvivője szerint az temető feldúlása egyedi eset volt és az ország hatósága mindent meg fog tenni az orosz diplomaták és a nagykövetség biztonsága érdekében.

Forrás: Vasárnap

További híreink

Meghalt egy nő a Pfizer mellékhatásában- Magyarország újabb 250.000 adagot rendelt

Faragó Dániel

Kazincbarcikán újra kötelezővé tették a maszkviselést

Faragó Dániel

Harmincan támadtak egy társaságra Balatonakaliban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben