3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Két éve elrabolt európait találtak meg ENSZ-békefenntartók

ENSZ-békefenntartók megtaláltak egy 2018-ban Burkina Fasóban túszul ejtett kanadai és egy olasz állampolgárt Mali északkeleti részén – tájékoztatott a világszervezet mali békefenntartó missziójának (Minusma) egyik szóvivője, Olivier Salgado.

A jó egészségi állapotban lévő kanadai nőre és olasz férfira péntek délután bukkantak rá Kidal környékén, miután sikerült kiszabadulniuk az emberrablók fogságából. Szombaton Bamakóba szállítják őket, ahonnan hazatérhetnek.

Edith Blais-nek és Luca Tacchettónak Burkina Fasóban veszett nyoma 2018 decemberében, ahol az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető dzsihadista csoportok aktívak. Máig nem tudni, ki rabolta el őket. Edith Blais a Montréaltól 160 kilométerre keletre fekvő Sherbrooke-ban élt, Lucas Tacchetto pedig velencei. Mindketten a harmincas éveikben járnak.

(Napi.hu nyomán. Fotó: napi.hu)

További híreink

Milyen meglepő: a balos közvélemény-kutatások tudatosan manipulálták az embereket a választás előtt

Faragó Dániel

Szijjártó Afrikára bízná a Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap elnöki pozícióját

Irányi Dániel

Amerika karjaiba lökik a szankciók Európát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben