2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Belföld

Kirúgták a főrabbit

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetése 2020. szeptember 9-vel Róna Tamás munkaviszonyát felmondással megszüntette és a főrabbit felmentette a munkavégzés alól – jelentette be a MAZSIHISZ közleményében.

A bizalom megrengett vala

Azt írták, hogy MAZSIHISZ vezetésének bizalma először 2019-ben ingott meg Róna Tamás iránt, amikor az ügyében összehívott, öttagú Bét Din (rabbikból álló zsidó vallási bíróság) elmarasztalta és figyelmeztetésben részesítette rabbihoz méltatlan vallási szabályszegések miatt.

Belharc

Közölték, hogy a MAZSIHISZ által alkalmazott munkáltatói intézkedés indoka, hogy Róna Tamás „az elmúlt hetekben nagy nyilvánosság előtt súlyosan sértő és hazug állításokat tett a MAZSIHISZ munkájával és vezetésével kapcsolatban”.

A kirúgott fél szerint ez sérti a vallást

Elmondása szerint a vezetés hétfő esti döntése után kedden a magyar neológ rabbikar minden egyes tagja kiállt mellette. Arra kérték az ügyvezető igazgatót és a MAZSIHISZ elnökét, hogy vonják vissza a döntésüket. Róna Tamást mégis felmentették. A volt főrabbi úgy véli, mindez a vallási törvényeikkel szembefordulva hozott döntés.

(Népszava)

További híreink

A Mi Hazánk véget vetne a követeléskezelők és végrehajtók közös üzletének

Kemény János

Antifa társasjáték került kereskedelmi forgalomba Franciaországban

Magyar Jelen

A Légió Hungária erdélyi divíziójának közleménye, a december 1-re, Székelyföldre szervezett soviniszta szervezetek felvonulása kapcsán

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben