5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekHumor

Kirúgták a Hajnal Miklós botrányát számon kérő LMP-s politikust

“Az LMP alapításakor, 2009-ben még nem gondoltam volna, hogy 13 évvel később fegyelmi eljárást kezdeményez ellenem a párt elnöksége, és felfüggeszti a tagsági jogviszonyomat, mindezt egy facebook-posztban feltett kérdés miatt” – írja közösségi oldalán Hajdu Mária. 

A politikus megkérdezte, hogy Hajnal Miklós alkalmas-e a politikai feladatára és a Fidesz jelöltjének legyőzésére miután közgazdásznak hazudta magát.

Hajdu Mária elmondása szerint két napja “arra volt kíváncsi, hogy egy magát tisztességesnek való jelölt, Hajnal Miklós miért hazudhat a saját végzettségről, és miért állíthatja következmények nélkül magáról azt, hogy ő közgazdász, amikor egyértelműen nincs ilyen végzettsége”.

Hajdu szerint ez nem fér össze a Márki-Zay által hirdetett korszakváltás üzenetével.

Hajdu Mária bejegyzése:

“Mondj igazat, betörik a fejed – 13 év után felfüggeszti a tagságomat az LMP!

Az LMP alapításakor, 2009-ben még nem gondoltam volna, hogy 13 évvel később fegyelmi eljárást kezdeményez ellenem a párt elnöksége, és felfüggeszti a tagsági jogviszonyomat, mindezt egy facebook-posztban feltett kérdés miatt.

Két napja arra voltam kíváncsi, hogy egy magát tisztességesnek való jelölt, Hajnal Miklós miért hazudhat a saját végzettségről, és miért állíthatja következmények nélkül magáról azt, hogy ő közgazdász, amikor egyértelműen nincs ilyen végzettsége. Ráadásul szövetségese, maga Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt írta korábban: “tisztességesnek kell lennünk, hiszen a választók bizalmát kérve azt ígérjük, méltóbbak vagyunk a kormányzás felelősségére.”

Indíthattak volna más, tisztességesebb és az igazmondásra hajlamosabb jelöltet az ellenzéki oldalon. Például a képviselőségről lemondott Hajnal Miklós utódját: Vadász Gábor – Momentumot, aki nemcsak szorgalmasabb, de a Hegyvidék ügyei iránt is jóval elkötelezettebb: a Virányosi Közösségi Ház bezárásától a Bajor Gizi Múzeum kertjének elhappolásáig számtalan ügyben keményen fellépett a Fidesszel szemben. Ennek ellenére a teljes ellenzék, köztük az LMP is, még mindig sziklaszilárdan Hajnal Miklós mellett áll.

A korábban Márki-Zay Péternek címzett kérdésemre semmilyen választ nem kaptam, viszont fegyelmi eljárást indított ellenem az LMP. 13 éve alapítóként azért hoztuk létre ezt a pártot, hogy bebizonyítsuk, lehet máshogy politizálni, tisztességesebb, tisztább és igazabb közélet megteremtéséért küzdöttünk. A szekértábor-logika meghaladását tűztük ki célul. Szomorú látni, hogy ezeket az elveket, amelyek én máig vallok, a párt elfeledte, és egy rövid távú cél érdekében elvtelenül feladta.”

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben