17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Kiszolgált fúrótornyokra telepítené az illegális bevándorlókat Nagy-Britannia

Az új angol irányvonalat Tony Abbott dolgozta ki, aki korábban Ausztrália miniszterelnökeként már sikerrel felvette a harcot az embercsempészek ellen. 

Mint ahogyan azt korábban mi is megírtuk, az elmúlt egy évben drasztikusan megugrott a határsértők száma Nagy-Britanniában. Január óta már több mint 7000-en értek partot Angliában. Ez a szám 2019-ben, a teljes évet vizsgálva sem érte el az 1900 főt. Ráadásul szeptemberben ismét megdőlt a havi rekord a beérkező illegális bevándorlókat tekintve.

A belügyminisztérium közben hadat üzent a migránsokat csempésző bűnbandák mellett a “civil” szervezeteknek is, akik cinkosként segítik a határsértőket.

A konzervatív párt kiszivárogtatott olyan javaslatokat is, amelyek a törvénytelenül Angliába érkező migránsokat 40 éves kompokra, vagy kiszolgált olajfúrótornyokra vinnék. De ideiglenes elszállásolási helyszínként felmerült a La Manche csatornában található Wight-sziget, az Ír-tengeren fekvő Man-sziget, a Skócia fölött fekvő Shetland-szigetek, Moldova és Marokkó is.

Ausztrália a példakép

Úgy látszik, az angolok belátták, önerőből képtelenek megoldani a migráció problémáját, így egy szakértőt “fogadtak fel”, aki nem más, mint a korábbi ausztrál miniszterelnök, Tony Abbott.

Ő átültette Angliába az ausztrál receptet. Ott alkalmazták először, hogy a migránshajókat az ország partjaitól elirányították Pápua Új-Guineába, a Manus-szigetekre és Naurura, ahol olyan körülmények között tartották a jövevényeket, hogy társaik kétszer is meggondolták, érdemes-e idejönni?

Patel belügyminiszter – szintén ausztrál mintára – pontrendszert akar bevezetni a jövőbeni legális bevándorlás kézben tartására.

Alexander Downer volt ausztrál külügyminiszter az angol lapokban dicsérte az ausztrálokat, akiknek sikerült az embercsempészek tevékenységét ellehetetleníteni. Szerinte, ha ez nekik ment, akkor az Egyesült Királyságnak is menni fog, csak politikai akarat kell hozzá.

Downer szerint a hajóval érkező migránsokat biztosítani kell arról, hogy soha nem kaphatnak letelepedési engedélyt, ami jelentős visszatartó erőt jelenthet. Mint mondta:

Világos üzenetet kell küldeni. Aki hajóval próbál eljönni az Egyesült Királyságba, azt soha nem szabad beengedni. Meg kell semmisíteni az embercsempészek üzleti modelljét.

privatbankar.hu nyomán – Fotó: EPA / Andy Rain

További híreink

Az ukrán elnök fegyvereket szeretne vásárolni Németországtól

Faragó Dániel

R. Kárpáti Péter szerint mindenki önző, aki nem oltatja be magát

Irányi Dániel

Megérkeztek az első képek az élőszereplős Hófehérke forgatásáról

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen