14.4 C
Budapest
2022. október 2., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Lapít a szívhangrendelet ügyében az államfő, sőt ellenezte is

Általános sajtónarratíva, hogy a szívhangtörvényt a Fidesz azért hozta, hogy a Mi Hazánk szavazóinak is kedveskedjen, a rendelet életbe lépése után pedig az figyelhető meg, hogy néhány fideszes politikus harcos életvédő szerepben lép fel annak ellenére, hogy korábban semmit nem tettek azért, hogy a javaslatból legyen valami.

Lehetőségük erre bőven lett volna, hiszen Dúró Dóra már 2016-ban jobbikosként is benyújtotta az életvédelem irányába tett javaslatot az országgyűlésben.

Adódnak bizonyos kérdések.

Az első: A Fidesz komolyan gondolja-e a szívhangtörvényt, vagy a szabályozás a gyakorlatban nem lesz tetten érhető?

A második: Ha komolyan gondolják, mire vártak eddig?

A harmadik: Ha most meghozták a döntést, akkor ugyanennek az elutasítása korábban hiba volt? 

A negyedik: Ha hiba volt, ki hibázott?

Az ötödik: Aki hibázott, miért nem vállalja most a politikai felelősséget? 

A hatodik: A szívhangot meghallgató nők mérhető százaléka (10-20%) eláll az abortusztól. Milyen felelősség és milyen “számadat” terheli ennek tudatában az évekig elmulasztott döntést?

Novák Katalint nem nagyon érdekli a dolog

Novák Katalin nemcsak családügyi miniszterként ellenezte Dúró Dóra szívhangtörvény-javaslatát (amely így napirendre sem kerülhetett regnálása alatt), de annak rendeleti formája mellett sem állt ki, noha komoly társadalmi visszhangot okozott, mégsem szólalt meg. Ellenben elnöki beiktatása után az első írott nagyinterjúját a szélsőliberális Telexnek adta, melynek vonatkozó részét érdemes most újra elolvasni.

– Az elnökké választásakor úgy fogalmazott: „támogatni fogom azokat, akik a fogantatás pillanatától vigyáznak az életre”. Az ellenzékből volt, aki azt szűrte le, hogy az abortuszszabályok szigorítását támogatja. Ez azt jelenti, hogy kezdeményezheti az abortusztörvény szigorítását?

– Ez nem az abortusztörvény szigorításáról szólt, nem fogok kezdeményezni abortuszra vonatkozó törvénymódosítást. Azt vallom, hogy az élet védendő érték. Ha abban bárkinek a segítségére lehetek, hogy még inkább értékeljük és védjük az emberi életet, azt örömmel megteszem.

– Aláírna olyan törvényt, amely az abortuszszabályok szigorításáról szól?

– Nincs ilyen elképzelése a kormánynak, mert minden bizonnyal tudnék róla. Nem is tartom időszerűnek, hogy módosítsák az abortusztörvényt.

A köztársasági elnöknél nem, de még a baloldalt támogató Puzsérnál is téma az életvédelem

A kormány vagy nem hisz őszintén az élet fontosságában, vagy gyáva, ezért nem mer érdemben szigorítani az abortusztörvényen – fejtette ki hozzátéve, hogy a lengyel kormány tényleg keresztény, tényleg nemzeti radikális, a Fidesz ehhez nem elég tökös. Puzsér Róbert arra is utalt, hogy a döntéshozók az egyetlen potens ellenzéki párt vitorlájából akarják kifogni a szelet, ez a Mi Hazánk.

Orbán Viktor azt hangoztatja, hogy keresztény országot akar, de Orbán valójában sokkal jobban populista, mint amennyire keresztény – értékelt.

“Legalább nehezítsük meg, ezért magának az intézkedésnek a tartalmával nem tudok vitatkozni. Az egészséges magzatnak legalább egy szívhangnyi hozzászólása legyen az anyához a saját életének a védelmében. Az, hogy a kormány ezt meghozta az lényegesen kevesebb, mint amennyit egy magzat megérdemelne”

– mondta Puzsér Róbert.

Puzsér Róbert- “Az egészséges magzatnak legalább egy szívhangnyi hozzászólása legyen”

(fotó:MTI)

További híreink

Ki fogja kárpótolni a mélyigénytelenség miatt vagyonukat vesztett embereket?

Kiss Albert

Párizs: szaporodnak a miniszoknyás lányok elleni támadások

Irányi Dániel

Gyurcsány embere a Jobbik élén – kiszorult a Szávay-klán a pártvezetésből

szilardkrebsik

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben