35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt

„Lassan mondom, hogy Bukarestben is megértsék: lesz Székelyföldnek autonómiája!”

– Összegyűlt a szükséges aláírásmennyiség az SZNT európai polgári kezdeményezéséhez! Köszönet az önkénteseknek és az aláíróknak! – írja az Erdélyi Magyar Néppárt Facebook bejegyzésében.

Ennek kapcsán viszont újra megfogalmazzák a székelység igényét az autonómia iránt, a párt társelnöke, Csomortányi István azt üzente:

Lassan mondom, hogy Bukarestben is megértsék: lesz Székelyföldnek autonómiája! Lesz a Partiumnak autonómiája!

De ennél tovább is megy, szerinte nem csak Székelyföldnek, hanem Erdély valamennyi történelmi régiójának lesz autonómiája.

– A székely embernél makacsabb nincs, és ennél már csak egy dolog tud hatékonyabb lenni: sok székely ember közös hite és meggyőződése

– hangsúlyozta Csomortányi.

Szerinte Trianon 100. évfordulóján az elért sikerrel fontos és erős üzenetet tudtunk küldeni azoknak, akik létezésünkre törnek és folyamatosan gyaláznak bennünket.

– Nekünk nincs hová hátrálnunk

– emeli ki a pártelnök, majd úgy folytatja, az elmúlt három évtized évtizedes kislépéses sikerei alatt Erdélyben több mint félmillióval csökkent a lélekszámunk.

További híreink

Jakab már “nem tud” 2006-tal foglalkozni, inkább paktumot kötött a DK-val

Faragó Dániel

Vége az olcsó bécsi repülő járatoknak

Dunai Tibor

Online konzultációt indít a kormány a nyitás lehetséges menetrendjéről

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben