2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKörnyezetvédelem

Lecseréli műanyag csomagolásait a LEGO

Papír csomagolóanyagra cseréli egyszer használatos plasztikzacskóit a dán LEGO.

Aki gyermekének (vagy magának) vásárolt valaha LEGO-t, az tudja, hogy az elemeket a cég kis műanyagzacskókba csomagolja. A tasakok a kibontást követően minden funkciójukat betöltötték. Útjuk innen már csak a háztartási hulladékok közé vezet, hiszen még csak nem is újrahasznosíthatóak.

Éppen e miatt áll át a cég 2021-től a papíralapú csomagolóanyagra. A dán vállalat kitűzött célja, hogy 2025-re minden LEGO termék csomagolása megfeleljen a fenntartható fejlődés követelményeinek. Ennek előpróbájaként jövőévtől az Erdőgondnoksági Tanács (FSC) által hitelesített, újrahasznosítható papírzacskók kerülnek majd a készletek dobozaiba.

Emellett 150 szakértő bevonásával tovább folytatódik a Fenntartható Alapanyagok Program annak érdekében, hogy ne csak a csomagolásaik, de a termékeik is fenntarthatók legyenek. 2015-ben a LEGO-csoport azt a célkitűzésként fogalmazta meg, hogy 2030-ra a termékeit teljes egészében fenntartható anyagokból fogja készíteni. Ki fogja terjeszteni például azon biokockák alkalmazását, amik már cukornádból készültek, és amik jelenleg a teljes kockaportfólió 2 százalékát teszik ki. A vállalat tovább kutatja a fenntarthatóbb, megújuló vagy újrahasznosított forrásokból készített műanyagok lehetőségeit.

(elobolygong.hu nyomán – Fotó: wikimedia.org)

További híreink

Hogyan fér össze a gyermekek védelmével a propagandát terjesztő multik támogatása?

Irányi Dániel

Lövések dördültek egy koppenhágai bevásárlóközpontban, legalább hárman meghaltak

Irányi Dániel

Napok óta tartó zavargások Svédországban – még a rendőröket is megkergették

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben