33.6 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Leforrázta a kislányát, enyhébb lett a jogerős ítélete

Gyógyszerre kábítószerezett, és arra ivott…

Amikor a társadalom igénye és a bírósági ítélet még véletlenül sem ugyanaz:

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a kiskunmajsai férfit, aki szándékosan leforrázta lányát, maradandó égési sérüléseket okozva a két és fél éves gyermeknek.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 41 éves vádlottat.
A férfi 2016 decemberétől lakott együtt kiskunmajsai házában élettársával, egy ötgyermekes asszonnyal. 2017. január 21-én a késő esti órákban – miután a gyerekek már lefeküdtek – a vádlott féltékenysége miatt veszekedni kezdett a nővel, akit többször megütött. Az asszony – félve a további bántalmazástól – éjjel 2 óra körül a szomszédban lakó unokatestvérétől kért menedéket. Reggel 6 óra előtt az egyik kisgyerek szólt a vádlottnak, hogy a sértett bekakilt. A veszekedés miatt ekkor még ideges férfi a felügyelete és nevelése alatt álló két év öt hónapos kisgyereket levetkőztette, a tusolóba vitte, meztelenül a zuhanytálcára ültette, majd a gőzölgő, legalább 50-60 fokos vizet irányított a kislányra, és legalább egy percig a sértett erős sírása ellenére a forró vízsugárral locsolta.

A kislány teste legalább felén égési sérüléseket szenvedett. A férfi ezt látva a gyerek egész testét bekente kenőccsel, hogy fájdalmát csillapítsa, majd a rokonság segítségével 7 óra előtt értesítette a mentőket, akik a kislányt kórházba szállították.

A sokkos állapotba került gyermek közvetlen életveszélyben volt, életét csak intenzív orvosi kezeléssel lehetett megmenteni. A kórházba kerülése után a keringése le állt, ezért újra kellett éleszteni. A sértettnél vesekárosodás, testfelület 50 százalékát érintő pigmenthiány és kiterjedt bőrhegesedés alakult ki. Azt, hogy a kislány szenvedett-e agyi károsodást, csak egy hatéves korában elvégzendő személyes neurológiai, pszichológiai vizsgálattal lehet eldönteni.
A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által kiszabott hatéves büntetést. Joó Attila tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, a vádlott hanyag gondatlanságának következménye, hogy a kislány életveszéllyel járó sérüléseket szenvedett.-számolt be az ítéletről az MTI.

K. Zoltán testvére, Ibolya a történtek után 24.hu-nak azt mondta, hogy csak akkor volt baj a bátyjával, amikor ivott.

Amikor nem ivott, akkor nem volt baj. De amikor ivott, akkor mindig előjött, hogy mi volt korábban és mi nem. Féltékeny volt, mert Ritának sok pasija volt azelőtt, hogy vele megismerkedett. Úgy volt vele, hogy biztos őt is megcsalja majd. De amúgy nem volt vele semmi gond, hol napszámosként, hol pedig közmunkásként dolgozott. Régebben együtt vágtunk disznót és jókat buliztunk. Csak az a rohadt drog teljesen elvette az eszét. Ilyenkor teljesen hülye volt. Aznap este is be volt állva. Gyógyszerre kábítószerezett, és arra ivott.

Az egész úgy kezdődött, hogy jól megvert. Alig bírtam kimenekülni a házból. Pedig ott volt Zolinak az anyja is. Kértem őket, hogy segítsenek, hogy ne bántson, de semmit nem tettek. Ő pedig jött és kegyetlenül megvert a gyerekek előtt. Azt követően művelte ezt az aljasságot Bellával, hogy elmenekültem a házból – mondta ezt már a kisgyerek anyja, aki a történtek miatt azt is jelezte, hogy szerinte milyen büntetést érdemelne a gyerek apja: „Felakasztást. Forrázzák le őt is, úgy szenvedjen, mint ahogy a két és fél éves kislányom is szenvedett.”

További híreink

Zaklatási ügy: milliókat akar Havas Henrik

Kemény János

10 ezer oltatlan rendvédelmi dolgozó tűnhet el a rendszerből

Faragó Dániel

Kibertámadás érte Ausztráliát

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben