21.4 C
Budapest
2022. május 24., kedd
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek

Lemondott a bűnöző polgármester mielőtt eltávolították volna

Lemondott hétfőn Alsószentmárton polgármester. Budai Lászlót, az ormánsági falu első emberét előbb hűtlen kezelés, majd csoportos garázdaság miatt ítélték felfüggesztett börtönre – tudósít az RTL Klub Híradója.

Budai 2017-be keveredett, meglehetősen eldurvult, csoportos kocsmai verekedésbe, amely során fellökte és földhöz csapta egy másik település polgármesterét. Emiatt a bíróság hivatalból pár napon belül fosztotta volna meg tisztségétől, ha most nem mond le magától.

Tavaly nyáron egyébként hűtlen kezelés miatt felfüggesztette börtönre ítélték Budai Lászlót. A bírósági közlemény szerint a polgármester a 2014-es megválasztását követően úgy határozott, hogy az önkormányzati épületek takarításával a feleségét bízza meg. A településvezető utasítására a falu alpolgármestere – az ügy másodrendű vádlottja – kötött megbízási szerződést a nővel.

A feleség a takarítást napi két munkaórában végezte el, viszont ezért teljes munkaidős fizetést, nettó 130 ezer forintot kapott. A bíróság megállapítása szerint 2014 és 2016 között az önkormányzat a megbízási szerződések alapján közel két és félmillió forintot fizetett ki a polgármester feleségének, ez pedig több mint havi 116 ezer forinttal haladta meg a munkáért járó indokolt havi összeget.

Forrás: RTL, 24.hu, police.hu

További híreink

Folytatja vidéki tüntetéseit a kötelező oltások ellen a Mi Hazánk

Faragó Dániel

Megvan a Fidesz 106 jelöltje- cenzúrával, elhallgatással és emlékezéssel kezdik a kampányt

Faragó Dániel

Nem vezetnek be kijárási tilalmat Belgrádban, de korlátozzák a vendéglátóhelyek működését

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen