3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Lengyelországban kinyitottak a hotelek, a mozik és a sípályák

A hétvégén Lengyelországban ismét megnyitottak bizonyos vendéglátóegységek és a sípályák. A hegyekbe tóduló emberek a síelés mellett alkoholizálással, bulizással ünnepelték meg a korlátozások feloldását, ami esetenként verekedésbe torkollott – írja a Reuters.

Lengyelország népe a szó szoros értelmében ünnepel péntek óta, mikor a hosszú szigorítások után végre ismét kinyithattak a vendéglátóipari-turisztikai egységek, köztük a sípályák is. Az éttermek azonban továbbra is csak elvitelre készíthetnek ételt.

A tátrai síparadicsomot, Zakopane környékét valósággal elözönlötték a turisták.

A rendőrség nem örül, viszont előszeretettel oszlat

Verekedések, összetűzések, üzletek rongálása… egy leégett autó

A rendőrség szóvivője, Roman Wieczorek verekedésekről, összetűzésekről és rongálásokról beszélt. A wPolityce.pl beszámolói szerint Zakopane városcentrumában, a Krupówki sétálóutcában

szombat este ittas, éneklő és táncoló emberek gyűltek össze kisebb csoportokban, akiket aztán a rendőrök oszlattak fel.

A Reuters információi szerint a mindig éber rendőrök csak Zakopanéban egy nap alatt 137 emberrel szemben intézkedtek. Az alábbi felvételen például egy kamerázó férfit kísérel meg lefejelni az egyik gumibotot (vagy viperát?) szorongató kék egyenruhás.

A helyi hatóságok – köztük a város polgármestere is – eközben azzal riogatnak, ha az emberek nem tartják be a járványügyi szabályozásokat, minden enyhítés visszavonásra kerül. (Érdekes, hogy ennek függvényét nem az esetszámok esetleges drasztikus megugrásához kötik, hanem az előírások megsértéséhez – a szerk.)

Fotó: Twitter

 

További híreink

Vakcinákról és menekültkérdésről is megállapodtak a G20-ak

Magyar Jelen

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben