0.9 C
Budapest
2020. november 29., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Lewis Hamilton állatkínzó lett

A Forma 1-es pilóta néhány hónapja büszkén jelentette be, hogy a betegeskedő angol bulldogját vegán étrenden tartja és az eb azóta sokkal jobban van, ám ennek ellenére néhány napja az állat elpusztult – számol be a döbbenetes esetről a Magyar Állatvédelem. 

Lewis Hamilton immáron nem csak fehérellenes, rasszista szervezetek lelkes támogatója, hanem állatkínzó is. Korábban ugyanis többször büszkén jelentette ki, hogy betegeskedő angol bulldog kutyáját vegán diétán tarja, amitől – szerinte – az állat sokkal jobban lett.

A 8 éves eb négy hónappal az étrendváltást követően elpusztult, amihez valószínűleg a kutyáknak lassú halált okozó diáta is közrejátszott.

Hamilton kapcsán már felmerült az állatkínzás gyanúja, hiszen a kutya alapvetően húsevő. Ha nem biztosítunk megfelelő táplálékot az állatnak, azzal lassú és keserves halálra ítéljük szegényt.

A kutya eredetileg súlyos allergiában szenvedett, ami miatt bőrproblámi is lettek. Valamilyen megfontolástól vezérével ezt “vegán életmóddal” kísérelte meg gyógyítani a forma-1-es pilóta. Így kutyája utolsó hónapjaiban csak zöldségeket kapott a tányérjába.

Egy állatorvos szerint az ember magának választhat vegán életmódot, viszont az állatok esetében ez nem ilyen egyszerű.

A gondok akkor kezdődnek, amikor a gazda túlzásba viszi, és az alapvetően ragadozó, húsevő háziállatait is erre a diétéra kényszeríti. Ez rövid időn belöl az állat elpusztuláslához vezet, amiért kizárólag a gazda tehető felelőssé

– mondta a BBC-nek Dr. Scott Miller állatorvos.

(Fotó: igvofficial.com)

Kapcsolódó híreink

A japánok hetven százaléka ellenzi a jövő évi rendezést

Dunai Tibor

Disznóként ábrázolja és kigúnyolja a magyarokat az egyik balliberális hecclap

Irányi Dániel

Tüneteik megszűnése után is jelen lehet a vírus

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben