2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldBűnügy

Macskaetetést színlelve fosztottak ki egy idős asszonyt Hajóson

A Kalocsai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy kalocsai nő ellen, aki 2019 áprilisában Hajóson macskaetetést színlelve bement egy idős asszony házába és elvitte a hallássérült idős sértett mobiltelefonját.

A kifosztással vádolt nő egy ismeretlen bűntársával együtt 2019. április elején azzal az ürüggyel kopogott be az egyedül élő, 71 éves asszonyhoz, hogy megeteti a macskáját. A vádlott – aki azt is tudta, hogy a sértett hallássérült – bement a szobába, kivette az ágy melletti asztalról és elrakta a sértett tokban tartott, 20.000 forint értékű mobiltelefonját.

A sértett látta ezt és tiltakozott, de a vádlott és a bűntársa figyelmen kívül hagyták és a zsákmányolt telefonnal együtt elhagyták a házat. Az idős asszony a halláskárosodása miatt nem tudta ezt megakadályozni és azonnal segítséget kérni.

 Mintegy két hónappal a kifosztás után a rendőrség házkutatást tartott a vádlott élettársának otthonában, ami során a vádlott önként visszaadta a mobiltelefont. A telefon tokja és a SIM kártya azonban nem került elő, így a kár csak részben térült meg.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

police.hu

További híreink

Szerszámraktárt fosztottak ki a gyanúsítottak

Varga Lilla

Három nap, három kifosztás, szorgos kis bűnözőt fogtak

Kiss Albert

Visszatértek összevert, idős áldozatukhoz az otthagyott cigiért

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben