26.1 C
Budapest
2022. augusztus 10., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKultúra

Magyar Sziget, több mint zene

Az immáron 19. születésnapját ünneplő Magyar Sziget nem csupán egy zenei fesztivált, jóval több annál. Noha esténként természetesen a zene van a főszerepben, napközben is könnyen el lehet tölteni az időt, hiszen a szervezők számos kulturális programmal várják az érdeklődőket. A Magyar Jelen kisszínpadán példának okáért minden napra jut néhány intellektuális előadás is.

A programok igen széleskörűek, a nemzetközi kerekasztaltól kezdve az ifjúság helyzetén át egészen a családvédelemig valamennyi téma előkerül. Ezek közül talán az egyik leghangsúlyosabb Magyarország közbiztonsága, mely a demográfiai viszonyok eltolódásával arányosan romlik.

Itt megkerülhetetlenek az olyan kérdések, mint a no-go zónák problémája.

A kormánypropaganda előszeretettel mutogat a nyugati országokra (joggal), hiszen például Franciaországban, vagy Svédországban számos olyan régió van, ahol már nem az állam az úr. A gond ezzel csak az, hogy meglehetősen szemellenzősen nézik a világot, s úgy tesznek, mintha hazánkban nem lennének olyan területek, ahol a magyar állam helyett a mélyigénytelen szubkultúrák alakítják a törvényeket. Hogy ez mennyire így van, arra László Attila és Pakusza Zoltán adnak választ 2022.07.28-án 14:30-tól. A vidéken rohamoson romló közbiztonság problémájának megoldására pedig Novák Előd és a Mi Hazánk szakpolitikusa, Vidó Attila tesz kísérletet.

Konstruktív ellenzék

A Mi Hazánk Mozgalom abban is különbözik az immáron egyesült ellenzéki tömbtől, hogy az üres lózungok helyett a szakmaiságra fekteti a hangsúlyt, és igyekszik érdemi politizálást folytatni, vagyis nem csak annyit tud, hogy ha a kormány mond valamit, akkor annak a szöges ellentétét kell képviselnie, hanem minden előterjesztés esetében igyekszik érvekkel alátámasztani, hogy miért, vagy miért nem tudja támogatni azt. Hasonló a helyzet a párt saját javaslatainak tekintetében is.

A „Csendőrséget a vármegyékbe!” nem csak egy jól skandálható követelés, igen komoly szakmai munka is van mögötte.

Vidó Attila és a rendvédelmi kabinet komoly koncepciót dolgozott ki, melyben lefektetik a csendőrség működésének alapjait, a csendőrök jogait,- és feladatkörét.

Mivel a balliberális-globalista oldalon már maga a szó is rendre félelmet és megbotránkoztatást kelt, médiájuk pedig folyamatosan támadja az intézményrendszert, így nem lehet erről a kérdésről eleget beszélni.

Az első, és legfontosabb, amit ki kell emelni, hogy a Mi Hazánk nem az 1910-es, ’20-as éveket hozná vissza. A csendőrség teljesen korszerűen működne, mint ahogyan egyébként működik Ausztriában, vagy akár Franciaországban is.

Hazánkban, az egykori kommunista „legvidámabb barakkban” van csak negatív csengése ennek a szónak, ez valószínűleg nagyban az elmaradt valódi rendszerváltásnak köszönhető.

Rendet, csendőrséget!

Hogy miért is van szükség csendőrségre 2022 Magyarországán? Hogyan épülne fel ez az intézmény? Milyen jogkörei lennének? Milyen követelményeknek kellene megfelelniük a jelentkezőknek? Többek között ezen kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők Novák Elődtől és Vidó Attilától 2022. 07. 29-én, 14:30-tól Ásotthalmon, a Magyar Szigeten, a Magyar Jelen kisszínpadon tartott előadás során. Ajánlott program, főleg szkeptikusoknak és kétkedőknek.

További híreink

Szaglásambulancia kezdte meg működését a Semmelweis Egyetemen

Varga Lilla

12 évre ítélték a veronai buszbaleset soförjét

Dunai Tibor

Nem lehet szülni éjszaka a kisvárosokban

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben