8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Május végén véget érhet a rendeleti kormányzás

De előtte még két-három döntést meghoznak a jelenlegi felállással, mondta a miniszterelnök Belgrádban.

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást. A kormányfő erről pénteken Belgrádban beszélt, az Aleksandar Vucic szerb államfővel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett: a Magyarországon megalkotott különleges jogrend hatalmazta fel a kormányt és vezetőjét a járvány miatti súlyos, nehéz döntések gyors meghozatalára. A kabinet a felelősséget vállalta, a döntésekből pedig még két-három meghozatala van hátra – közölte.

A különleges felhatalmazás visszaadása után “mindenkinek adunk egy esélyt, hogy elnézést kérjen Magyarországtól az igaztalan vádakért” – tette hozzá Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy értékelt: azok az országok, amelyek jó jogköröket adtak a kormányoknak, sikeresebben kezelték a járványválságot, mint azok, amelyek nem léptek ki a szokásos politikai döntésmechanizmusból.

Csütörtökön Gulyás Gergely miniszter még arról beszélt, hogy a rendeleti kormányzás június végéig tarthat. Az, hogy Orbán most egy egy hónappal korábbi időpontot lengetett be, nyilván nem független a járvány magyarországi alakulásától, és ahhoz is passzol, hogy a miniszterelnök már hetek óta azt saccolgatja, hogy szerinte a gazdaságunk májusi számai is siralmasak lesznek, de júniustól már megindulhat a javulás.

Forrás és fotó: MTI

További híreink

A jól öltözött nő beszaladt és ellopta a kézfertőtlenítőt a patikából

Szabó Norbert

Kétszáz óra munkáért százezer forint munkabér a János kórház Covid-osztályán

Irányi Dániel

Anyagilag is megrövidíthetik azt a munkavállalót, aki nem oltatja be magát?

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen