27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Már kúsznak is vissza az elvtársak: Lamperth Mónika lehet Budapest főjegyzője

Gyurcsány Ferenc volt miniszterét kérhette fel a pozícióra Karácsony Gergely. 

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Lamperth Mónika lehet Budapest új főjegyzője. Bár Lamperth az utóbbi években eltűnt az országos politika élvonalából, a rendszerváltás után nagy politikai karriert futott be az MSZP-ben, különösen Gyurcsány Ferenc időszakában.

Lamperth Mónika korábban belügyminiszteri posztot töltött be, 2002-től 2006-ig, majd 2006. június 9-től 2007. június 25-ig önkormányzati és területfejlesztési miniszter, 2007. június 25-től szociális és munkaügyi miniszter volt. 2008 nyarától az MSZP pártalapítványa, a Táncsics Mihály Alapítvány kuratóriumának elnöke lett, később az MSZP közjogi kabinetvezetőjeként is dolgozott – emlékeztet a HVG.

2014-ig volt országgyűlési képviselő, utána a XV. kerület polgármesteri hivatalának jegyzőjeként dolgozott. Szerdán jelentette be a Facebookon, hogy ebbéli tevékénységével felhagy. A poszt végén sejtelmesen csak azzal indokolkta döntését, hogy új kihívások várják.

(Mandiner.hu, Somogyi Hírlap, fotó: Magyar Idők)

További híreink

Mától szabadtéren is maszkot kell húzni

Faragó Dániel

A Mi Hazánk a választások után sem hagyja magára a hitelkárosultakat

Irányi Dániel

Orbán úgy számolt, hogy az oltás majd megállítja a járványt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben