5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Márki-Zay Péter ma is büszke kanadai állampolgárságára

Márki-Zay Péter a balliberális miniszterelnökjelölt a 24.hu oldalon mesélt előző életéről, melyből kiderül, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester kanadai állapolgár is. 

Márki-Zay 2007-ben esküdött fel Kanada alkotmányára, miután 2004-ben feleségével és gyerekeivel oda költözött.

Az interjúban elmondta, azért nem az Egyesült Államokba mentek, mert ott jóval nehezebb lett volna megszerezni a letelepedéshez szükséges engedélyeket.

A polgármester részletesen elmesélte azt is, hogy a francia Legrand ottani képviselete ajánlott neki munkát Franciaországban, ám ő azt gondolta, a marketinget Amerikában tudja megtanulni.

Kanadában tartózkodásuk elején több munkát is vállalt, például költöztetést, pakolást, festést. Öt hétig volt ügynök, telefonszolgáltatással házalt. A kanadai útlevele ma is megvan.

Ezt írta nyilvános fotóalbumában erről a nagy napról: „Állampolgársági eskünk Kanadában, a londoni Fanshawe College éttermében 2007. november 21-én, szerdán.” Márki-Zay azt mondja, alapvetően praktikus okok miatt vették fel a kanadai állampolgárságot – írja a blikk.

 

További híreink

Újabb emelkedés a kutaknál

Irányi Dániel

Pakusza: Fel kell tennünk a kérdést, valóban megszűnik-e a közmunkás munkacsoport Perecesen? 

Szabó Norbert

Ferenc pápa: a nacionalizmus a vírus egyik variánsa, mindenki számára biztosítani kell, hogy hozzáférhessen a vakcinához

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen