16.9 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Még a bevásárlóközpontból is kitilthatják az oltatlanokat Franciaországban

Franciaországban kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást az egészségügyi dolgozók számára – jelentette be hétfőn Emmanuel Macron elnök.

Az államfő közölte azt is, hogy a fertőzöttek számának növekedése miatt a jövőben oltási igazolvány vagy negatív vírusteszt felmutatását követelik meg azoktól is, akik étterembe vagy szórakozni akarnak menni, illetve vonatra vagy repülőre akarnak szállni – adta hírül az MTI.

Macron elmondta, nem teszik kötelezővé az oltásokat a lakosság számára, ellenben alkalmaznak néhány “ösztönző” intézkedést. Példának okáért ősztől megszüntetik az ingyenes PCR-teszteket, kivéve, ha azt az orvos írja elő. A Rothschild bankárból lett elnök reméli, hogy

a fizetős PCR-tesztek kimutathatóan hozzájárulnak majd az oltási kedv növekedéséhez.

Ennek érdekében augusztus 1-től a QR-kóddal ellátott Covid-igazolvány Franciaország teljes területén kötelező lesz mindenhol, ideértve a bárokat, kávézókat, éttermeket és bevásárlóközpontokat(!). Vagyis

negatív PCR-teszt nélkül oltatlanul már vásárolni sem mehetünk Franciaországban.

Célpontban az egészségügyi dolgozók és a gyerekek 

Macron kijelentette: az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé teszik a védőoltást, és felszólította őket, hogy szeptember 15-ig oltassák be magukat, mert utána jönnek a szankciók vagy pénzbírság.

“Az oltás egyéni felelősség kérdése (…), de a szabadságunk kérdése is”

– jelentette ki az elnök, aki épp megfosztja a franciákat a szabadságuktól.

Olivier Véran egészségügyi miniszter hozzátette:

szeptember 15-től nem engedik dolgozni azokat az egészségügyiseket, akiket nem oltottak be. Hozzátette, hogy az érintettek fizetést sem fognak kapni.

Emellett manipulatív oltási kampányt indítanak az általános és középiskolás gyerekeket célozva annak érdekében, hogy ne maradjon az országban oltatlan gyermek.

A miniszter azt is bejelentette, hogy az általános és középiskolások számára oltási kampányt indítanak, amikor szeptemberben újra elkezdődik az iskola.

Franciaországban a felnőtt lakosság 53,1 százaléka kapta már meg az oltások valamelyikének első adagját, míg az állítólagos “védettséghez” szükséges dózisokat 40,6 százalék.

Fotó: AFP

További híreink

Védettségi igazolvány hiányában a munkáltatónak jogában állhat kirúgnia dolgozóit

Irányi Dániel

Nigériai erőszaktevőt fogtak el rövid idő alatt Budapesten

Dunai Tibor

A vád és a védelem nyitóbeszédével folytatódott a George Floyd-ügy tárgyalása (videó)

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen