3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Meghátrált az izsáki polgármester, vezető nélkül maradt a település

Megválik polgármesteri címétől Kutas Tibor, Izsák polgármestere. A településvezető kusza magyarázata szerint “az utóbbi hónapok, hetek történései számomra nem egyeztethetők össze azzal az értékrenddel, ami szerint élek és dolgozom. Ezért a kialakult helyzetben polgármesteri tevékenységemet nem folytatom tovább, tisztségemről a mai nappal lemondok”.

Lemondott Izsák polgármestere, aki mindössze nyolc hónapig vezette a Bács-Kiskun megyei települést. Kutas Tibor Izsák közösségi oldalán jelentette be távozását, és, hogy a város vezetését Végh Tamás alpolgármester veszi át.

Indoklásában Kutas azt írta, június 16-ra virradó reggelre ismeretlenek megrongálták a családi háza előtt álló gépjárművét, miután a rendőrségi feljelentést megtette.

– Az utóbbi hónapok, hetek történései számomra nem egyeztethetők össze azzal az értékrenddel, ami szerint élek és dolgozom. Ezért a kialakult helyzetben polgármesteri tevékenységemet nem folytatom tovább, tisztségemről a mai nappal lemondok –

fogalmazott Kutas Tibor, hozzátéve, a város pénzügyi helyzete stabil, két nagy pályázatuk önereje rendelkezésre áll.

A meglehetősen rébuszos magyarázat után a Baon.hu telefonon megkereste Kutas Tibort, aki elmondta, hogy a történtek súlyához mérten az egyetlen megfelelő választ adta lemondásával. Kérdezték arról, hogy a későbbiekben szándékozik-e bármilyen tisztséget vállalni a város közéletében, erre nem mondott konkrétumot, de kijelentette: mint ahogy döntése is mutatja, nem szeretné kiásni a csatabárdot és nem haragszik a történtek miatt, továbbra is segíteni kívánja az izsáki közösséget.

A megyei portál megkereste a Fidesz-KDNP izsáki alapszervezetét azért, hogy fejtsék ki véleményüket az esettel kapcsolatban, illetve feltettük azt a kérdést, hogy hogyan látják a város jövőjét a történtek fényében, de későbbre ígértek tájékoztatást.

Ismert, Kutas elődje, Mondok József 1998-tól 2019-ig, 21 éven keresztül vezette Izsákot. A fideszes polgármester tagja volt a helyi pályázati tervezést irányító Dunamellék LEADER-egyesület bírálóbizottságának, egyik cége, a Mondok Kft. pedig 2014-ben EU-s forrásra pályázott a Darányi Ignác Terv egyik pályázatán, a cég nyert 35 millió forintot egy vadászház építésére.

A Miniszterelnökség 2017. június 19-i közleményében azt írta, hogy a Mondok Kft.-nek vissza kell fizetnie a “Vadászház építése” megnevezésű fejlesztésre felvett 35 millió forintos támogatást. Megállapították, hogy az ebből az összegből épült vadászházat szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe. 2017 november végén a nyomozást követően az ügyészség vádat is emelt Mondok Józseffel szemben.

Forrás:baon.hu

További híreink

Bármikor bejöhet – a NAV házkutatást tartott a “lottónyertes” polgármester hivatalában

Faragó Dániel

Nem Putyin, hanem Boris Johnson bukott meg először

Irányi Dániel

Jakab Péter lemondott a Jobbik elnöki posztjáról (videó)

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben