27.1 C
Budapest
2021. augusztus 4., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Megszűnnek a járványügyi korlátozások Nagy-Britanniában

A brit kormány négy lépésből álló nyitási tervének utolsó lépéseként hétfőtől megszűnnek az összejövetelekre elrendelt létszámkorlátozások a zárt helyiségekben és szabadtéren egyaránt. Nincs többé létszámkorlátozás az esküvőkön vagy temetéseken sem, és minden olyan hely megnyithat, ami eddig zárva volt a járvány miatt, így az éjszakai szórakozóhelyek is. Mostantól az éttermekben és pubokban már nemcsak az asztalnál, de a bárpultnál is lehet fogyasztani – írja az MTI.

A magyar kormány továbbra is kitiltja az immunrendszerükben bízó, fertőzésen (igazoltan) át nem esett magyar állampolgárokat a koncertekről és “zenés, táncos rendezvényekről”, sőt, az egészségügyi dolgozókra egyenesen ráerőszakolja a vakcinát egy olyan vírusfertőzés ürügyén, aminek a halálozási rátája 0,1 százalék. Ezzel szemben az Egyesült Királyságban

hétfőtől védettségi igazolást sem kell felmutatni sehol, illetve a maszkviselés sem kötelező a zárt helyeken, így a tömegközlekedési eszközökön sem,

de továbbra is ajánlják a maszk viselését olyan zsúfolt helyeken, ahol idegenekkel találkozik az ember.

Boris Johnson miniszterelnök közleménye szerint

mostantól “az egyéni ítélőképességre és felelősségérzetre” helyezik a hangsúlyt,

de “továbbra is elvárás, hogy az emberek vigyázzanak magukra és másokra”, mert várhatóan folytatódik a koronavírusos esetek számának növekedése.

“Ha most nem nyitunk, azt a kérdést kell feltennünk magunknak, hogy nyitunk-e valaha is. Most jött el a megfelelő pillanat”

– mondta Johnson, hozzátéve, hogy a nyitást óvatosan kell végrehajtani, mivel a vírus még mindig jelen van, és a delta variáns rendkívül fertőző.

A kormány az eredeti, június 21-i időpontról halasztotta négy héttel későbbre, vagyis hétfőre a jogi korlátozások megszüntetését, hogy az oltási kampány lépést tudjon tartani a delta-variáns terjedésével. Az elmúlt négy hét alatt alatt közel 8 millió első és második dózist adtak be az Egyesült Királyságban a koronavírus elleni vakcinákból, a felnőttek több mint kétharmada mindkét oltási adagot, a 25 évnél fiatalabbak csaknem 60 százaléka legalább az első dózist megkapta, és minden felnőttnek van már lehetősége időpontot foglalni az oltás beadására.

További híreink

Volt köztük “egy-két autófeltörő”, de megdöbbentek, “ó mennyien vannak odanézz”

Kemény János

Járványügyi vészhelyzetre való tekintettel sincs engedmény a tűzoltóságnál

Kemény János

Pest megyében folytatta jelöltjeinek bemutatását a Mi Hazánk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben