12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Megtámadták és megsebesítették Mexikóváros rendőrfőnökét

Állig felfegyverzett merénylők megtámadták és megsebesítették pénteken a mexikói főváros rendőrfőnökét; két testőre meghalt – közölte a sajtóval Claudia Sheinbaum polgármester.

Omar García Harfuch rendőrfőnök kórházba került, de az élete nincs veszélyben, bár három lövedék is eltalálta. A helyszínen több személyt letartóztattak. A város főügyésze szerint eddig 12 ember került rendőrkézre – számolt be az MTI.

A rendőrfőnök gépkocsija ellen intézett támadást helyi idő szerint reggel fél hétkor hajtották végre Mexikóváros Paseo de la Reforma nevű elegáns körútján, ahol több nagykövetség is van. A nagy kaliberű fegyvereket használó merénylők kiléte és motivációja egyelőre ismeretlen, de az köztudott, hogy a városban nagyszámú szervezett bűnbanda működik. Manuel López Obrador mexikói elnök egy üzenetben támogatását ígérte a város vezetésének, és közbiztonsági erőinek.

Forrás: 24.hu, Fotó: GUILLERMO GRANADOS/NOTIMEX/AFP

További híreink

Nemzetiek helyett zöldek: Kurz új koalíciós partnerei

Kemény János

Moszkva kínai segítségett hívott

Joó György

Európa legmagasabb szintű emberi jogi bírósága elmarasztalta Szlovákiát egy Beneš-dekrétumokkal kapcsolatos ügyben

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen