25.1 C
Budapest
2021. június 22., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Megtisztítaná a színház Shakespeare-t a “problémás részektől”

Nem illik az új világ liberális kánonjába Shakespeare sem, elsősorban annak nyelvezete, és “problémás gender dinamikája” miatt.

A politikai korrektség érdekében “dekolonizálja” Shakespeare műveit a Globe színház, hogy megtisztítsa azokat a “problémás részektől”, köztük a “faji nyelvezettől”.

A Globe kinevezett több akadémikust, akik “antirasszista Shakespeare” szemináriumokat fognak tartani. Az előadások a darabok “problémás faji és gender dinamikájával” fognak foglalkozni. Az egyik tanár a Telegraphnak azt nyilatkozta, hogy minden Shakespeare-darab “faji darab” mivel a “fehérség” része mindegyik darabnak

– összegzi a Mandiner.

A szemináriumok egyik legfőbb célja rámutatni Shakespeare eredendő rasszizmusára, hiszen nyelvezetében a fehér a szépséget, a tisztaságot jelenti, míg a sötét a gonoszt testesíti meg a színdarabokban.

Fotó: AFP

További híreink

Új honfoglalók

Varga Lilla

Ausztria kötelezővé teszi a vírustesztet az ingázók számára

Varga Lilla

Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben