2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Sport

Megvan a Washington Redskins új neve, ami még a legnagyobb sportolókat is nevetésre késztette

Előbb a politikai korrektség, majd a Black Lives Matter mozgalom fellángolása miatt egyre több olyan kezdeményezés indul, ami a múlt bizonyos részeinek átírását, vagy teljes kitörlését tűzte zászlajára. Ide tartozik a neve, szobrok és egyéb kulturális elemeket száműzése a közéletből.

A hisztériakampány az NFL-t is elérte, ahol a BLM első áldozata a Washington Redskins lett, ugyanis a nevet többen rasszistának találták. A klub történetét ha végignézzük, ez nem igazán állja meg a helyét, ettől függetlenül viszont hatalmas nyomást helyeztek a csapatra, hogy váltsanak nevet, mert a rézbőrűek egyszerűen már “idejét múlt”.

Mivel a főszponzorok, a Nike és a FedEx is nyomást helyeztek a klubra, ezért a mai profitorientált világban a vezetőség nem is dönthetett másképp, mint hogy térdet hajt a követelések előtt, és elfogadja a névváltoztatás tényét. Dan Snyder, a csapat tulajdonosa be is jelentette július elején, hogy „alapos vizsgálat alá veszik” a nevet és átalakításokra lehet számítani.

A tulajdonos által kihangsúlyozottan ideiglenes jelleggel, de megszületett a csapat új neve, a rendkívül fantáziadús Washington Football Team (Washington Futballcsapat). Snyder azt nyilatkozta, kell az ideiglenes név, mivel egy profi sportcsapat újrabrandelése egy rendkívül hosszadalmas folyamat, főleg úgy, hogy amennyiben a koronavírus nem szól közbe, 7 hét múlva indul az NFL-szezon.

A jelenleg szabadon igazolható Dez Bryant szerint ezzel sikerült elvenni a csapat lelkét:

És te kinél játszol? A Washington Football Teamnél… nem, ez nem hangzik jól. Már ez önmagában azt sejteti velem, hogy nem lesz fociszezon… és ez nagyon elszomorít. Nem akarok tiszteletlen lenni a Washington Football Team felé, de ezzel a csapat lelkét veszik el.

(liner.hu nyomán)

További híreink

Indiántánc miatt függesztették fel a fehér matektanárnőt Kaliforniában

Irányi Dániel

Már a mackónadrág is “rasszista”

Irányi Dániel

Az indiánok panaszai miatt a Jeep terepjárója is nevet változtathat

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben