3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

Mennyiségi korlátozást vezet be az állami milliárdokkal kitömött Coop

Hiába zsebelt be csaknem 700 millió forintot a Nyírzem Coop Zrt. a kormány falusi boltnyitási pályázataiból, mégis korlátozni szeretné az árstop alá eső termékek esetében a megvásárolható mennyiséget.

A Nyírzem a Coop- lánc legnagyobb forgalmú tagja: 2020-ban 22,3 milliárd forintos forgalom mellett 925,8 millió forintos nyereséggel zártak. Most mintegy 330 millió forint állami támogatást kaptak 11 falusi kisboltra. A Nyírzem a tulajdonosa a MECSEK Élelmiszer és Vegyiáru Zrt.-nek is, amely 2020-ban 50,7 milliárd forintos árbevételnek és 999 millió forintos profitnak örülhetett. A Mecsek Zrt. 15 boltja szintén 330 millió forintot kapott a kormánytól a Magyar Falu programon keresztül.

Ennek ellenére, a Nyírzem üzleteire kiragasztott tájékoztatás szerint,

a kormányrendeletben szabályozott árak alá eső termékekből 3 litert, vagy kilogrammot vásárolhat egy fő egy nap.

Azt még nem tudni, hogy ezt hogyan fogják ellenőrizni, de fennáll a veszélye, hogy a lépéssel beindíthatnak egy felvásárlási rohamot, ami készlethiányhoz és még nagyobb dráguláshoz vezethet – hívta fel lapunk figyelmét Szajlai János, a Mi Hazánk Borsod megyei szervezője.

További híreink

Tizenhárom éves “fiatal” rabolt Budapesten

Irányi Dániel

Horthy freskó Kecskeméten: a Fidesz megérti “zsidó testvéreinek fájdalmát”

Faragó Dániel

Dobrev Klára siratja az ársapkát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben