28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

“Mérföldkövet” jelenthet egy húsvét utáni, későbbi újranyitás

Szigorítás nem várható már húsvétig, de Gulyás Gergely ma a kormányinfón egy húsvét utáni, hetekkel későbbre tervezett nyitási folyamat mérföldköveit ismerteti – írta a Mandiner.

Noha biztosat csak a kormányinfó után tudunk majd, a szivárogtatásokból már lehet következtetni arra, mit is fog bejelenteni ma Gulyás Gergely.

Nincs szigorítás, és amíg a számok nem javulnak lazítás, nyitás sem lesz, “nincs ugrabugrálás”

– állították a tegnapi kormányülés után az ATV forrásai, amikor a március 22-e utáni járványügyi intézkedésekről kérdeztek.

A mégkérdezett a nemzeti konzultációról úgy nyilatkozott, az az “újraindításról szól” (nem tudom, ő elolvasta-e a konzultáció kérdéseit – a szerk.), de ennek nincs még itt az ideje.

Enyhítés csak húsvét után?

Noha a Mandiner úgy tudja, húsvétig előre láthatólag nem lesznek újabb szigorítások, ám enyhítések sem várhatók. A lap értesülései szerint

a húsvét utánra vonatkozó, hetekkel későbbi időszak távlati újranyitási tervét, annak “mérföldköveit” ismerteti ma a kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

A húsvét utáni időszakban fokozatosan megkezdődhetnek majd az enyhítések – véli a Mandiner.

Gulyás Gergely személyesen cáfolta, hogy megyénként eltéri korlátozásokat léptetnének életbe.

További híreink

Kilakoltatás előtt áll? – Itt kérhet jogi segítséget

Faragó Dániel

Elmarad a Strand Fesztivál és az EFOTT is

Szabó Norbert

A Covid-diktatúra kárvallottjainak anyagi kártalanítását követeli a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben