15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt

Mi Hazánk: Magyarország Európa védőbástyája, és nem Kína nyugati kapuja kellene legyen

Magyarország Európa védőbástyája, és nem Kína nyugati kapuja kellene legyen. A magyar állam hallgatása miatt a Mi Hazánk Mozgalom kötelességének érzi kiállni ujgur testvéreink mellett. Szomorúan vesszük tudomásul, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok mélyrepülését követő kezdeti normalizáció után a Szijjártó-korszakkal a magyar külpolitika ismét a jól ismert Göncz Kinga-i mélységekbe süllyedt: a különbség annyi, hogy a nyugati multicégek mellett nem az EU vezetőinek utasításait követik szolgai módon, hanem más autoriter államokét: Törökországét, Oroszországét, Kínáét. Egyszerre fenyeget a nyugat véleménydiktatúrája és a kelet totális megfigyelésre épülő, neoimperialista diktatúrája. Kína jelenleg az egyik legsötétebb politikai rendszer a világon, sajátos exportterméke a digitális diktatúra, mellyel szemben tiltakozik a Mi Hazánk – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

– Mi, magyarok tudjuk, milyen elnyomásban élni, történelmünk elmúlt ötszáz éve másról sem szól, mint forradalmak és szabadságharcok soráról. De olyan elnyomatásban, mint ujgur testvéreink, soha nem éltünk. Nők tömeges sterilizálása, kényszerabortuszok, gyermekek elszakítása a szüleiktől, rabszolgaként dolgoztatás, temetők és templomok lerombolása… A jéghegy csúcsát az a több száz állami átnevelő tábor jelenti, ahol mára kb. minden tizedik ujgur töltött már el hónapokat vagy éveket. Mindez egy tízmilliós nemzet mindennapjait jelenti: Ázsia közepén, ősei földjén – fogalmaz a közlemény.

– Sajnos az elmúlt évtizedek a Kínai Népköztársaság felemelkedését, és rajta keresztül az államszocialista rendszerek továbbélését jelentették. Kína eközben intenzív gyarmatosításba kezdett (Tibettől a WHO-n át fél Kelet-Afrikáig), a nyugati világ pedig ahol totális diktatúrát kellett volna lásson, csak az olcsó munkaerőtömeget és az óriási piacot vette észre. A mi feladatunk az, ami mindig is volt: megmaradni Európa védőbástyájának, nem pedig elvtelenül kiárusítani Magyarországot – és rajta keresztül Európát – a Kínai Kommunista Pártnak, mint azt a magyar kormány teszi – mutatnak rá.

További híreink

Emmi: az iskolaigazgatóknak ki kell deríteniük, hányan vették fel az oltást

Irányi Dániel

A „Ki a magyarokkal az országból!” nem uszítás a román igazságszolgáltatás szerint

Szabó Norbert

Új köntösben pompázik a kárpátaljai Nagydobrony tanodája

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben