17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság Hírek

Mi Hazánk- Tegyük vonzóbbá a vidéket, építsük újra a vidék megtartó erejét! (videó)

Érd, Pest megye megyei jogú városa évek óta szenved a lakosság robbanásszerű növekedésétől. Az elmúlt évtizedek Fidesz és MSZP kormányainak elhibázott gazdaság-, társadalom- és vidékpolitikája, valamint a Fidesz kormány által liberálissá tett építésügyi szabályzat okolható a lakosság robbanásszerű növekedéséért Érden is. Az elhibázott kormányzati intézkedések ugyanis megkötik az önkormányzatok kezét.

Az elmúlt évtizedek nem nyújtottak a vidéki társadalom részére megfelelő megtartó erőt.
Miskolc lakossága például 210 ezer főről, néhány év alatt 160 ezer alá csökkent. Ennek okai a következők: vidékfejlesztés hiánya, a munkahelyek hiánya és a munkanélküliség. A vidéki lakosság átcsoportosult az ország fővárosába és annak közvetlen agglomerációjába. Az agglomeráció önkormányzatai ezt a mértékű lakosságnövekedést nem bírják követni, Érd lakossága az elmúlt években több mint 5000 fővel bővült. A gyarapodó lakosság után kullognak –  az infrastruktúra hiányában szenvedve – az agglomerációban lévő önkormányzatok. Érd az elmúlt 30 évben nem volt képes kellő méretű iparűzési adóalapot teremtő vállalkozásokat a közigazgatási területére csábítani, és elég kevés az ipari zónája. Így egy végeláthatatlan harc, ami a településen folyik az utak, járdák, zebrák hiányával, a közvilágítás megfelelő szintre emelésével, a kellő mértékű óvoda, iskola, egészségügyi kiszolgáló rendszer megvalósításával, és a rendvédelem, közművek és kommunális hulladék szállítás megfelelő mértékű fejlesztésével.

A környezetre gyakorolt hatása ennek a népességrobbanásnak talán a legjelentőségteljesebb.
A település bővülése kapcsán kiszorított zöld környezet a csapadékvízelvezetés problematikáját nagymértékben fokozza, így a városnak ezt is folyamatosan fejlesztenie kell, többek közt árkok, víznyelők, és elvezetők létesítésével. Az őshonos élővilágunk életterét csökkentjük. A parkok bemutató jelleggel fogják mutatni a jövő generációjának azt, hogy hogyan is néztek ki erdeink, rétjeink, fáink, virágaink.

A Mi Hazánk szerint haladéktalanul reformokra van szükség ezen a területen is, választási programunk, a Virradat program alapján gazdasági, társadalmi és vidékfejlesztési oldalról valamint új település orientált építési szabályzatot hozva létre. Célunk a vidék fejlesztése, hogy az vonzó legyen, és megfelelő megtartó erővel bírjon. Állítsuk meg együtt a Fidesz ámokfutó gazdaság-, társadalom- és vidékfejlesztési politikáját, és teremtsünk egy jobb Magyarországot!

-Írja közleményében Csott Károly, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje, Pest megye 1.vk.

További híreink

Egyedül a Mi Hazánk tiltakozik a be nem oltottak diszkriminációja ellen

Kemény János

Feloldották az Egyesült Királyságból érkező repülőgépek leszállási tilalmát

Varga Lilla

Egyre többen vannak kórházban a vírus miatt – szakértő: “ennek pont fordítva kellene lennie”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen