13.8 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Mi Hazánk: tűzparancsot a déli határra

Törvénymódosítást sürget a Mi Hazánk Mozgalom annak érdekében, hogy a határon szolgáló rendvédelmi dolgozók adott esetben használhassanak éles lőszert is. Toroczkai László, a párt elnöke közölte, Délvidéken 50-100 fős csoportokban várakoznak a migránsok, hogy újra megtámadják a határkerítést.

– Az elmúlt hetekben rendkívüli nyomást tapasztaltunk a déli határon, tegnap átmentem a jelenleg Szerbiához tartozó Délvidékre, és azt láttam, hogy 50-100 fős csoportokba verődve várakoznak a migránsok, hogy újra megtámadják a magyar határzárat – jelentette ki Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, Ásotthalom polgármestere.

Rámutatott, elsősorban a rossz időt várják, mert a ködös látási viszonyokat kihasználva száz, vagy akár kétszáz fős csoportokban jutnak át a határon. A politikus szerint ez egyértelműen támadó jellegű magatartás, hiszen korábban nem lehetett tapasztalni, hogy ilyen agresszíven és ilyen nagy számban lépjenek fel. Mint mondta, ez egy új taktika, amire reagálniuk kell.

– Elsősorban erősítést szeretnénk kérni, ugyanis azt tapasztaljuk, kevesebb most a rendőr és katona, mint korábban. Azt feltételezzük, hogy azzal bízták meg őket, hogy a korlátozásokat ellenőrizzék, és így kevesebben tartózkodnak a határon. Pedig ez sokkal fontosabb, mint a maszkhasználatot ellenőrizni

– fogalmazott Toroczkai.

Nyomatékosította, hogy védeni kell a határt, mert ezt a gyengeséget igyekeznek kihasználni az embercsempészek. Elmondta, néhány nappal ezelőtt Ásotthalmon egy idős néni házába hatvanöt migráns tört be, de nem egyedi esetről beszélünk, ezzel egy időben több ilyen támadás is történt.

– Ezért azt is javasoljuk, hallgassa meg a kormány azt a korábbi követelésünket, hogy emeljék a fizetését a rendőröknek és a szerződéses katonáknak. Tehát jobb munkakörülményeket, magasabb fizetést, nagyobb létszámot szeretnénk a határon, de törvénymódosítást is kezdeményezünk – hangsúlyozta.

A törvénymódosítás lényege a tűzparancs lehetősége a határon. Toroczkai szerint azokban az időkben, amikor az illegális határsértők még azt feltételezték, hogy elsülhet a határőrök fegyvere, óvatosabbak voltak és jóval kevesebben kísérelték meg a határátlépést.

– A mi törvényjavaslatunk lényege, hogy a járőrpárok, ha szembetalálkoznak agresszív migráns tömegekkel, akár használhassanak éles lőszert is, mert az legalább annyira veszélyes, mintha egy maroklőfegyverrel támadnának a határőrökre. Miután szakmai kabinetünk kidolgozza a javaslatot, a lehető legsürgősebben be fogjuk nyújtani

– zárta gondolatait.

További híreink

Magyarország cigány magyarellenessége és a Mi Hazánk cigányprogramja

Faragó Dániel

A Szent Ferenc Állatotthonban járt a Zöld Hazánk

Kemény János

Nem tudták belefojtani a szót a seriffbe, aki kimondta az igazságot a tüntetésekről

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen