28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

Mi Hazánk: újra beindulhatnak a kilakoltatások, árverések

A kormány a koronavírus-járvány miatt a végrehajtási eljárásokra vonatkozólag átmeneti intézkedéseket vezetett be. A veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot megszűnése kihatással lehet az árverésekre és a kilakoltatásokra egyaránt – írja közleményében Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk borsodi politikusa.

“Ennek értelmében a veszélyhelyzet megszűnését követően 15 nappal lehet a szünetelő végrehajtási cselekményeket végeznie a végrehajtóknak. Így ez a kilakoltatási moratórium, árverési moratórium végét is jelentheti. Ezt követően helyszíni foglalásokat is eszközölhet a végrehajtó”

– hívta fel a figyelmet Fiszter.

Fiszter szerint várható, hogy a követelés kérők és a végrehajtók is nagy lendülettel fognak majd bele a munkába, amint erre lehetőségük lesz és elfogadásra kerül a veszélyhelyzet megszüntetése, különös tekintettel Schadl György, az MBVK elnökének nyilatkozatára, miszerint a végrehajtók bevételkiesést “szenvedtek” el a veszélyhelyzet alatt és ezt valószínűleg mihamarabb próbálják majd pótolni. Ezért kérik az érintetteket fokozott figyelemét az eljárások folyamán.

További híreink

A Mi Hazánk is indul a jászberényi polgármester-választáson

Kemény János

Lehu****a zöldségespultot az áruházban

Kiss Albert

Tipikus szamurájos eset Tarnaleleszen, friss ítélettel

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben