4.4 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: Kinek kedveznek az új árverési szabályok?

Január elsejétől új korszak kezdődik az árverések világában, az erre vonatkozó módosítást a koronavírus két hulláma között terjesztette be az igazságügyi miniszter. Az eddigi 60 napos árveréseket szakaszokra bontja az új törvénymódosítás, ingóság esetében négy, ingatlan esetében három szakaszra – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási, hitelügyi szakpolitikusa.

A politikus rámutat, ha nem érkezik érvényes licit, beindul a szakaszolás, szakaszonként pedig csökkenthető a pertárgyak indulási licite. Így az árverések felgyorsulnak és jóval áron alul kelhetnek majd el az árveréseken az ingatlanok, ingóságok.

Ez utóbbi akár a felbecsült értéknek az 1 százalékáért is elkelhet, akár az utolsó szakaszban, ami több mint abszurd. Eddig is problémát jelentett a becsértékek meghatározása az ingatlanok áron aluli értékelése miatt

– írta. Hozzátette: ezen intézkedéseknek köszönhetően rengeteg ingatlant tudnak elárverezni.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint kifejezetten károsak ezek a módosítások, mivel azok felgyorsítják és totálissá teszik az áldozatok kifosztását.

Követeljük a kormánytól, hogy vizsgálják felül ezeket az intézkedéseket és ne a népnyúzó érdekek mentén határozzanak!

– zárta közleményét Fiszter.

Magyarjelen.hu

További híreink

Rasszizmussal vádolják az angol lapok a magyar szurkolókat, az FA panaszt tett FIFA-nál

Irányi Dániel

A baloldallal egy platformon: a Fidesz sem támogatja az iparűzési adó felfüggesztését

Irányi Dániel

Észt országgyűlési képviselő is a Magyar Sziget vendége lesz

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben