4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mindennaposak a zaklatások a csömöri és a gödöllői HÉV-en

Összegyűjtötte a csömöri és a gödöllői HÉV-en történt zaklatásokról kapott üzeneteit egy csömöri férfi. A levelek száma sokkoló, ezek alapján több mint kétszáz esetről tudni – összegezte az Index az RTL híradóját.

Egy 20 éves nő arról panaszkodott, hogy egyedül már nem is mer HÉV-re szállni, mert napszaktól függetlenül fennáll a zaklatás veszélye.

Egy diáklány elmondta, éppen iskolába tartott, mikor a vele szemben ülő idősebb, részek férfi obszcén szavak kíséretében azt taglalta, “mit csinálna vele”.

Nekem egy alul teljesen meztelen, önmagát szórakoztató férfi látványát kellett elviselnem

– írta egy másik utas.

A fiam 8. osztályos tanuló, minden nap Gödöllőről jár iskolába… délutánonként háromszor próbálták kirabolni

– panaszkodott egy édesanya.

Legalább 200 ilyen és ehhez hasonló beszámoló jutott el Oláh Benjaminhoz, akinek a feleségét is érte már zaklatás. Elmondása szerint ekkor kezdte el ezeket gyűjteni. A panaszokból kiderül, a támadások mindenféle korosztályt érintenek.

A közelmúlt egyik elhíresült esete volt, amikor egy 47 éves családanyát akart megerőszakolni a gödöllői HÉV-en egy férfi, majd súlyosan bántalmazta áldozatát. A szatír ellen hajtóvadászat indult, fantomrajz is készült róla, de azóta sem találták meg.

A helyiek aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy a HÉV szerelvényeire is szereljenek kamerákat, illetve legyen fokozott ellenőri jelenlét.

A MÁV azt tanácsolta az utasoknak, ha valakit zaklatnak, hívja a 112-t.

Fotó: H5-ös HÉV

További híreink

A Bild szerint dupla futam lehet a Hungaroringen

Dunai Tibor

Újabb 6 milliárd propagandára

Avar Álmos

Ideiglenesen módosulnak a vezetési és pihenőidők a közúti fuvarozásban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben