21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Hírek Kiemelt Videó

“Minket itt tisztelnek a faluban” – állítják az idős asszonyt megtámadó Lakatosék (videó)

A Hajdú Bihar megyei Szerep községben élő nyugdíjas házaspár kálváriája hosszú évekkel ezelőtt kezdődőtt, amikor a helyi Lakatos család egyre többször és egyre durvábban fenyegette őket mindeféle ok nélkül. A helyzeten az sem segített, hogy fiuk (Cseresnyés Roland) hazaköltözött betegeskedő szüleihez. A fenyegetésekből tettlegesség, életveszélyes sérülések, fizikai és lelki terror lett. A rendőri intézkedések “következménye” mindössze 2 év felfüggesztett börtön. A Magyar Önvédelmi Mozgalom közérzetjavító családlátogatás céljából utazott a helyszínre. Stábunk elkísérte őket.

Cseresnyés Roland édesapja már a nyolcvanadik életévén is túl van, édesanyja rokkant, már csak két mankóval tud közlekedni. A családi házat 5 cigány család portája veszi körül, bennük több börtönviselt elemmel és jogcím nélküli lakáshasználóval. Néhány éve a Lakatos család Cseresnyésékre támadt a házuk előtt az utcán. Hátulról leütöttek, miközben eszméletlenül a földön feküdt még tovább rugdosták Cseresnyés Rolandot, aki csak a szerencsének köszönheti, hogy nem halt bele a bántalmazásba.

Roland segítségére siető rokkant édesanyját is bántalmazták. Csak később derült ki, hogy ennek következtében a csípőprotézise elmozdult, cserére van szüksége. Jelenleg két mankóval is alig bír járni, várja a műtétet, ami egy igen komoly beavatkozás.

A történetben sajnos innentől kezdve nincs olyan elem, amelyet már a Pintér Sándor által irányított belügynek köszönhetően ne ismernénk az elmúlt évtizedek magyar vidékéből. Az elkövetők egy percet sem voltak letartóztatásban, mindvégig otthon lehettek a bántalmazott család közvetlen szomszédságában, pár méterre a házuktól. Az ügyben született ítélet csak egy kis felfüggesztett volt.

“Addig, amíg a hatálya tartott, talán egy kicsit jobb volt a helyzet, de nemrég járt le a felfüggesztés, és máris ott folytatódik minden, ahol abbahagyták. A mai napig azt terjesztik a településen, hogy én támadtam rájuk, ők csak védekeztek. A jogerős bírósági ítélet ennek éppen az ellenkezőjét bizonyítja”

– mondta el riporterünknek a bántalmazott férfi.

A félelemben élő család elköltözni nem tud, mert az ingatlan éppen a cigányok miatt elértéktelenedett. Vásárolni a szomszédos településre kell járniuk, hogy minimalizálják az újabb támadás kockázatát.

Néhány cigány módon megírt korábbi fenyegető üzenet:

Az egyik bántalmazás a tucatnyi közül:

A cigányokat a rendőrök sem igazán érdeklik:

A megtámadott család a feljelentések mellett többször is írt levelet a település képviselőtestületi tagjainak, polgármesterének és országgyűlési képviselőjének is, de érdemi változás soha nem volt tapasztalható. A jegyző leveleiben nem volt hajlandó foglalkozni az üggyel.

A támadások a felfüggesztett ítélet lejárta után kiújultak, a legutóbbi eset május 19-én történt. Lakatosék itt is fenyegetőzéssel kezdtek.

“Próbált megütni a kerítés felett, de hátrébb léptem, így nem ért el. Erre nagy erővel hozzám vágta a szerszámot. Alig állt a lábán, így az eldobott lapát a kerítésen megpattant és visszaesett rá. Elkezdett bemászni hozzánk, ekkor könnygázt fújtam az arcába. Erre a támadás megakadt. Az utcán heverő lapátot felkapta a közben odaérő öccse, Lakatos Richárd, és most már ő vágta hozzám a kerítés felett, az utcáról a kertünkbe. Majdnem eltalált, de szerencsére sikerült elugranom előle. Önvédelemből nála is kénytelen voltam könnygázt használni. Ekkor ez a támadás is megakadt. A 80 éves édesapám, és rokkant édesanyám már remegtek a félelemtől, de valahogy sikerült felhívniuk a rendőrséget. Ott azt tanácsolták, hogy a hatóságok kiérkezéséig zárkózzunk be a házunkba. Bementünk, de ekkor betontömbökkel kezdték dobálni az épületet”

– meséli a megtámadott férfi.

Bűnözőék a tárgyi bizonyítékok ellenére mindent tagadnak, kérdéseinkre válaszul az általuk elkövetett tettekkel vádolták az áldozatokat.

“Ez egy tarthatatlan állapot. Roland kiáll önmagáért, a jogaiért akkor természetes, hogy számíthat a Magyar Önvédelmi Mozgalom támogatására. Segíteni fogok neki a jogi ügyek intézésében is, mint az egyesület elnöke. Mi összefogtunk és meg fogjuk védeni a magyar embereket Magyarországon, amíg nem lesz egy normális rendszer”

– mondta László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője. 

 

 

 

 

 

További híreink

Újra megjelentek a dömpingáras importált tejtermékek

Irányi Dániel

Egy karóval ütlegelte eszméletlen áldozatát a gyanúsított

Varga Lilla

A málenkij robot áldozataira emlékeznek a kárpátaljai Szolyvai Emlékparkban

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen