17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Kiemelt

Mit keres Jászapátiban a Mi Hazánk?

A Mi Hazánk, a Magyar Önvédelmi Mozgalom és más nemzeti, de a Facebook cenzúrájával továbbra is sújtott szervezetek közös erődemonstrációt tartanak Jászapátiban a bűnözés ellen.

Miért pont Jászapáti? Mi a nemzeti oldal célja? Mit old meg egy demonstráció? Várható-e összetűzés a cigányok és a tüntetők között? Kivel van a magyar rendőr? Minden, amit a vasárnapi megmozdulásról tudni érdemes:

Monor

A fenti kérdésekre a legbeszédesebb válasz az, hogy a Jászladány-Jászkisér-Jászapáti tengelyt a helyiek évtizedek óta csak “az ördög háromszögének” nevezik. Itt akár meg is állhatnánk, hiszen mára sajnos elég megemlíteni bizonyos településeket, vagy országrészeket és egyből tudja mindenki, mire, vagy kikre gondol a másik.

Az elmúlt hónapokban ebben a térségben nagy mértékben megugrott az erőszakosan és csoportosan elkövetett bűncselekmények száma, ami azért nagy szó, mert “eredeti állapot” szerint is mindig sok hír érkezett rablásról, verekedésről, késelésről, csicskáztatásról, unokázásról és egyéb bűncselekményekről. Az “az ördög háromszögének” legnagyobb települése a 8000 lakosú Jászapáti, így nem meglepő módon a legtöbb bűncselekmény is itt történik. Emlékeztetőül vegyük sorra az utóbbi időszak eseményeit!

Lapunk korábban is beszámolt róla, hogy Jászapátiban a “nagycsaládos” elkövetők a háza előtt lincseltek meg egy idős magyar bácsit. A történet 2021 Magyarországán klasszikusnak nevezhető. A lincselés eredője a hangos zenehallgatás volt. Ebből pedig valamennyi olvasó le tudja szűrni, maga elé tudja képzelni a körülményeket, a szereplőket azok minden külső és belső megkülönböztető jegyével együtt. A teljes történet itt olvasható.

Kísértetiesen hasonló az az eset is, amikor egy munkából hazafelé igyekvő, több gyermekes családapát várt 40 feldühödött “erőforrás” a saját háza előtt. A feldühödöttek rátámadtak a férfire, a gyermekek bezárkóztak ijedtükben a házba, a férfi is igyekezett bemenekülni a telkére, a kerítést konkrétan lebontották, téglákkal, üvegekkel, minden elképezhető dologgal verték. Ennél az esetnél a helyi rendőri erők teljesen tehetetlennek bizonyultak, erősítésre volt szükség, megérkeztek a készenlétisek, de még katonák is.

Jászladányban pedig egy felháborodott hölgy írta meg a közösségi oldalán, hogy már fényes nappal sem teheti ki a lábát a saját házából. Egy drogos férfi hatolt be a háza udvarába, majd megpróbált a garázsba és a házba bemenni. A sikertelen próbálkozások után belökte az ablakot, és azon át ugrott be a lakásba. Evett, ivott, cigarettázott, majd széttörte a tányérokat. Készpénzt és élelmiszert vitt el. A részletekről ebben a cikkben írtunk.

A hivatalos statisztikákban nem jeleníthető meg a bűnelkövetők származása, bőrszíne. Erre vonatkozó adat nem rögzíthető, így ennek vizsgálatakor korábbi tapasztalatokra, utóítéletekre érdemes hagyatkozni.

László Attila (MÖM vezető) szerint a Jászságban megszűnt a közbiztonság, az állam feladta az erőszak monopóliumát, lényegében kivonult a térségből. A Mi Hazánk elnökhelyettese több bejegyzésben is ráirányította a figyelmet a tarthatatlan állapotokra, de a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a térség közbiztonságát éppen a Mi Hazánk veszélyezteti. 

Dúró Dóra akkor ezt írta:

“Jászapáti polgármestere és a bűnpártoló rendőrség is megtiltaná, hogy a Mi Hazánk vonulásos rendezvényen követeljen rendet a térségben, holott rövid idő alatt két lincselés is történt a városban, melynek áldozatai mindkét esetben magyarok.”

Azóta kiderült, hogy a rendőrségnek a közbiztonságnál sokkal fontosabb a bűnözők érzékenysége, ezért a vonulásos demonstrációt betiltotta.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „MiHazánk Mi Hazánk BEJELENTÉS Bűnözők érzékenysége miatt tiltották be a Mi Hazánk vonulását. AKKOR IS OTT LESZÜNK!”

A Mi Hazánk válaszul jelezte, hogy mindenképpen ott lesz a településen.

A tüntetés hírére a különböző roma “érdekvédelmi szervezetek” is nagy erőkkel készülnek, az ország minden pontjáról szállítanak majd cigányokat a településre, vasárnap feszült hangulat várható. A Mi Hazánk demonstrációja a korábbiakhoz hasonlóan figyelemfelhívó jellegű. A nemzeti mozgalom minden szimpatizánsát Jászapátiba várja július 25-én, hogy a bűnözők felé a rend, a magyarok számára pedig a biztonság üzenetét közvetítse.

 

 

További híreink

Két izraeli üzletembert és egy volt román miniszterelnöki tanácsadót ítéltek el korrupció miatt Romániában

Varga Lilla

Fejsze, karó, macséta: idegállapot Őrhalmon

Szabó Norbert

Milyen óvintézkedéseket tesz a kormány a koronavírus megelőzéséért?

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen