0.8 C
Budapest
2022. december 8., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

MSZP: közös lista, közös program, közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt 2022-ben

Évet értékelt Karácsony Gergely főpolgármester és az MSZP. Kunhalmi Ágnes szerint nem az Országgyűlés lesz a balliberális ellenzék fő terepe a következő időszakban.

A nagyon színes ellenzéki összefogás óriási lehetősége, hogy egy nemzeti minimumot tartalmazó programot hozzon létre a 2022-es országgyűlési választásra – mondta az MSZP elnök-frakcióvezetője szombaton, pártja évzáró sajtótájékoztatóján.

Tóth Bertalan kifejtette, az önkormányzati választás ellenzéki sikere az előválasztás, valamint a Fidesszel szembeni

egy az egy elleni kiállás létjogosultságát is igazolta. A szocialista politikus szerint az ellenzéknek ezért a következő parlamenti választásra is hasonlóan kell készülnie.

Elmondta, a “baloldali, liberális és jobboldali erőkből álló ellenzéki összefogás” először valósíthat meg egy olyan programot, amely az oktatás, az egészségügy, a szociális világ és a jogállamiság területein is a nemzeti minimumot tartalmazza.

A politikus kiemelte, az ellenzéki együttműködés jól vizsgázott az önkormányzati választáson, de

a Fidesz mindent el fog követni, hogy szétfeszítse az ellenzéki együttműködést, ezért az abban részt vevőknek még szorosabban össze kell fogniuk

– tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes szerint mindennek azzal is kell járnia, hogy az ellenzék a parlamenti választáson is mindenhol egy jelöltet indít a Fidesszel szemben, emellett közös listát és miniszterelnök-jelöltet is állít.

Aki a közös listától eltérő álláspontot képvisel, az veszélyezteti a hazai demokraták győzelmét!

– jelentette ki.

(MTI nyomán, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

További híreink

Esztétika szakos bölcsész, LMBTQ aktivista és Józsefváros büszkesége – velük újulna meg ismét az MSZP

Faragó Dániel

Von der Leyen üzent az olaszoknak: „megvannak az eszközeik” arra az esetre, ha nem a kívánt oldal győz

Irányi Dániel

Kunhalmi a tévében: “az MSZP-nek megvan az 5 százaléka”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben