21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Munkából a temetőbe – Apák Napja kapcsán hívja fel a figyelmet a Mi Hazánk a férfiak helyzetének kilátástalanságára

A Mi Hazánk szomorúnak és elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben gyerekek és unokák Apák Napja alkalmából országszerte köszöntötték az édesapákat, a magyar állam „ajándékának” köszönhetően egy évtizede a férfiak 38 százaléka a munkából egyenesen a temetőbe kerül – írja közleményében Halász Géza, a Mi Hazánk családjogi szakpolitikusa.

Folytatás alább:

Mindez annak eredménye, hogy a kormány 2012- ben megszüntette a rendvédelmi dolgozók és a legmegterhelőbb foglalkozásokat űzők korkedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőségét, és noha bevezette a Nők 40 programot, de a férfiak semmiféle lehetőséget nem kaptak. Ma ott tartunk, hogy a férfiak több, mint egyharmada meg sem éri a nyugdíjas évei kezdetét, ráadásul a fizikai munkát végzők esetében ez az arány 50 százalék. Nem csoda tehát, hogy Magyarországon a 2 millió nyugdíjasnak csak alig több, mint egyharmada férfi – a többiek úgy halnak meg, hogy egy átdolgozott élet után esélyük sem volt néhány nyugodt nyugdíjas évre, amit a családjukkal, unokáikkal tölthettek volna.

A Mi Hazánk Mozgalom továbbra is követeli, hogy a kormány indítsa el a Férfiak 40 programot, a férfiaknak is legyen lehetősége 40 ledolgozott év után nyugdíjba vonulni, ha szeretnének! Az elkövetkező években ne egyre kevesebb, hanem egyre több édesapát köszönthessenek gyermekei és unokái Apák Napján!

(Címlapkép: Getty Images)

További híreink

Idén is izmosabb a román hadsereg, mint a magyar

Szabó Norbert

Toroczkai László: nincs hová hátrálnunk, ha az utcán maradunk le fogjuk tudni győzni a covid-diktatúrát (videó)

Faragó Dániel

Vízkorlátozást vezetnek be Jászberényben

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen