19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

MZP-nek megint nem tetszenek a kutatások- gyorsan rá is fogta szövetségeseire

A  Závecz Research friss kutatása alapján a teljes lakosságban nem Márki-Zay Péter a legnépszerűbb liberális politikus. Ezen csodálkozni nem érdemes, hiszen MZP annak ellenére mond rendszeresen félresikerült mondatokat, hogy a pártok már hosszú hónapok óta kommunikációs erényövet csatoltak rá Péterfi Judit és Simon András személyében. 

Az korábban is előfurdult már, hogy a Csongrád megyei polgármester a neki nem tetsző kutatások miatt a vele elvileg szövetségben induló pártokat hibáztatja, a mostani adatokból az derül ki, hogy lényegében

minden baloldali frontszereplőnél népszerűtlenebb.

Ez tételesen azt  jelenti, hogy MZP a választások előtt néhány héttel már sikeresen Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Jakab Péter és Fekete-Győr András(!) népszerűsége alá küzdötte magát.

Márki-Zay Pétertől az InfoRádió Aréna című műsorában megkérdezték, hogy ezzel a kutatással megkezdődött-e a bűnbakkeresés egy esetleges választási vereséget követő időszakra.

Lehet így értelmezni, sőt én feltételezem, hogy valamely ellenzéki párt állhat a Závecz-kutatás mögött

– válaszolta a politikus.

Márki-Zay Péter szerint annyi hihető a felmérésből, hogy holtversenyben az ellenzéki szavazók körében ő a legnépszerűbb politikus, a fideszesek körében pedig a legnépszerűtlenebb. Azzal viszont nem akar foglalkozni, hogy melyik ellenzéki párt állhat a kutatás mögött, ahogy annak többi eredményével sem.

Nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választásokat. Én viszonylag rossz vagyok közvélemény-kutatások megnyerésében, soha eddig közvélemény-kutatást még nem nyertem

– fejtette ki a miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay Péternek még azzal is problémája volt, hogy a telex a  “A vidéki szavazók Karácsonyt és Fekete-Győrt is jobban kedvelik Márki-Zay Péternél”  – címmel közölte a mérés eredményeit.

Ha folytatódnak a tendenciák, akkor MZP-ből nem lesz miniszterelnök, így a választási bizottság, a szavazatszámlálók és a szavazófülkék is könnyen hibássá válhatnak.

Tanulságos beszélgetés:

 

 

 

További híreink

Orvosi Kamara: Egy leharcolt egészségügy néz szembe a járvánnyal, tisztességes bérezés kell

Kiss Albert

Meghalhatott egy műemléket védő brit veterán, akit nyakon szúrhatott egy tüntető

Szabó Norbert

A YouTube először törölte, aztán visszaengedte Toroczkai legújabb videóját

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben