24.3 C
Budapest
2022. augusztus 8., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

“Nem érdemlem meg, hogy továbbra is meghurcoljanak” – Börtöninterjú Budaházy Györggyel (videó)

Mint ismeretes, a korábbi hatályon kívül helyezett régi ítélethez képest még súlyosabb büntetést kapott Budaházy György márciusban a megismételt eljárásban: az új, nem jogerős elsőfokú ítélet 17 év fegyházról szól. Rengetegen háborodtak fel a vérlázító ítélet miatt, nemzeti szervezetek tüntetéseket is szerveztek. További nehézségként mutatkozott, hogy még országgyűlési képviselők sem mehettek be azóta a fogvatartott hazafihoz.

– Emlékszem, Gyurinak milyen jól esett korábban a látogatásom, de a legutóbbi letartóztatása után márciusban Dúró Dóra már hiába kérte a börtönparancsnokot, hogy engedélyezze a belépését hozzá, illetve egy hatgyermekes vádlott-társa is hiába szerette volna akkor képviselőnk látogatását. Júniusban én is személyes tájékozódási lehetőséget kértem Budaházy György fogvatartási körülményeivel kapcsolatban, mivel az Ogytv. szerint „Az állami szervek kötelesek a képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni. A képviselő valamennyi közigazgatási szerv, közintézet és közintézmény vezetőjétől előzetesen egyeztetett módon tájékoztatást kérhet – írta korábban Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.

Hosszas küzdelem után a Magyar Jelen stábjának azonban sikerült bejutni, és interjút készíteni Budaházy Györggyel.

Számos témát érintettünk, szóba került, hogy július 4-én, 20 évvel azután, hogy Budaházy Györgyék lezárták az Erzsébet hidat, hazafiak egy csoportja idén is lezárta, de immár azzal a céllal, hogy engedjék szabadon a meghurcolt hazafit. Budaházy hosszasan részletezte az ügyükben fennálló ellentmondásokat, beszélt a kegyelmi kérvényéről is, és megköszönte mindenkinek a kiállást. A teljes beszélgetés alább látható:

További híreink

Botka László szegedi polgármester hétfőn kilépett az MSZP-ből

Avar Álmos

Hazafiak beadványai nyomán kaptak sokmilliós bírságot LMBTQP szervezetek

Faragó Dániel

Választások előtti felmelegedés- a deviáns kapcsolatban élőknek is jár az SZJA-visszatérítés

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben