21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Nem számít a tehetség, fő az egyenlőség (videó)

Korábban az amerikai futball előtt, és annak szünetében a közönség sportos, agilis fiatal lányokat csodálhatott, amint egy előre begyakorolt koreográfiát adnak elő.

Függetlenül attól, hogy kinek mi a véleménye a pomponlányokról, az vitathatatlan, hogy egy-egy ilyen fellépés rengeteg felkészülést, munkát és erőfeszítést igényelt. Nem mellesleg a lányoknak igen keményen kellett dolgozniuk ahhoz, hogy formában tartsák magukat, megtanulják a koreográfiát, amit hibátlanul bemutassanak a tömeg előtt.

Aztán útjára indult a “Body shaming” mozgalom. Ez röviden arról szól, hogy ha vékony vagy, esetleg sportos, és erre ne adj Isten még büszke is vagy, akkor azzal te “megszégyeníted” a túlsúlyos embereket, akik “ugyan olyan boldogok, szépek és egészségesek(!)”, mint bárki más, csak “nem hajlandóak megfelelni a társadalom által rájuk kényszerített normáknak”. Ha már ugyan olyan “boldogok, szépek és egészségesek”, akkor milyen kirekesztő már, hogy ők nem lehetnek pomponlányok. Kemény munka? Alapos felkészülés? Ezeknek nincs helye az Egyenlőség korában.

Így születtek meg az Új kor pomponlányai; már-már szinte egyszerre mozognak:

You just got United State'd

Gepostet von Visegradball am Mittwoch, 9. September 2020

Magyarjelen.hu – Fotó: Facebook

További híreink

MKKP: Megváltoztunk, ez már nem csak egy viccpárt

Irányi Dániel

Amerikai katonai tananyag lett Hunyadi Mátyás sziléziai hadjárata

Szabó Norbert

Zyklon-B gázzal végeznék ki az elítélteket Arizonában

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen