21.9 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Nem vicc: Ivartalanítaná az 50 feletti férfiakat egy amerikai liberális politikus

Egy törvényjavaslat szerint Alabama államban attól függően, hogy melyik tényező következik be előbb, minden 50 feletti vagy 3 gyermekes férfin vazektómiát kellene végrehajtani – írja a Mandiner az usatoday nyomán.

A javaslatot támogató Rolanda Hollis demokrata képviselőnő az AL.com-nak úgy fogalmazott: „mindig két ember kell a tangóhoz”. Hozzátette: „nem húzhatunk minden felelősséget a nőkre. A férfiaknak is felelősséget kell vállalniuk”.

Hollis szerint a javaslat a tavaly nyári Emberi Élet Védelméről szóló törvényt (Human Life Protection Act) „semlegesítené”, amely első osztályú bűntetté nyilvánította az abortuszt, amelyet 10-től 99 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtana.

A tilalmat egyébként még egy szövetségi bíró blokkolta októberben, a peres eljárás még folyamatban van.

Elemi.hu

További híreink

Jövőre ingyenes lesz a magyar kutyafajták törzskönyvezése

Varga Lilla

Nyilvános adatbázis létrehozását kezdeményezi a Mi Hazánk a szexuális bűnözőkről

Dunai Tibor

Népszerű a kötelező gazdiképző tanfolyam Bécsben

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben