21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Külföld

Német egészségügyi miniszter: ellenőrizhetővé vált a járvány Németországban

Sikeresek az új típusú koronavírus terjedésének lassítására bevezetett intézkedések, így a járvány ismét ellenőrizhetővé vált Németországban – jelentette ki Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter pénteken Berlinben.

Kiemelte, hogy egyelőre véget ért a fertőzöttek számának robbanásszerű, exponenciális növekedése, csökken az új fertőzöttek napi száma, és április 12. óta a gyógyultak száma meghaladja az aktív esetek számát.

Sikerült megakadályozni az egészségügyi ellátórendszer túlterhelődését, így el lehet indulni egy “új normalitás” felé, de az intenzív ágyak 25-30 százalékát továbbra is fenn kell tartani az új típusú koronavírus okozta betegség súlyos eseteinek kezelésére.

Fontos a minél szélesebb körű, de célzott tesztelés, eddig mintegy 1,7 millió tesztet végeztek, a heti kapacitást 700 ezerre emelték.

Indul az orvosi maszkok kormányzati szervezésű gyártása is, augusztus közepétől heti 50 millió készül majd. Addig az importra összpontosítanak, ezen a héten eddig 80 millió maszk érkezett – ismertette tájékoztatóján a miniszter.

(MTI)

 

További híreink

A TV-csatornák egyszerűen lekapcsolták az elnök sajtótájékoztatóját, mert nem tetszett nekik a mondandója

Irányi Dániel

Európai Bizottság: a migránsok partraszállását a karantén lejárta után biztosítani kell

Szabó Norbert

Eric Clapton nem lép fel ott, ahol oltási igazolást kérnek a közönségtől

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen