3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Nigériában kalózok tíz túszt ejtettek

Tíz matrózt, zömében georgiai (grúz) állampolgárt ejtettek túszul kalózok Nigéria partjainál egy, panamai zászló alatt közlekedő hajón – közölte szombaton a georgiai tengerészeti ügynökség sajtószolgálata.

Az eset még csütörtökön történt az afrikai ország különleges gazdasági övezetében. A hajón négy georgiai matróz maradt, ők nincsenek veszélyben.

A georgiai hatóságok tárgyalásokat kezdtek a hajót üzemeltető vállalattal, valamint értesítették a történtekről a matrózok hozzátartozóit. Azt ígérték, hogy minden rendelkezésükre álló eszközt bevetnek, hogy rövid időn belül kiszabadítsák a matrózokat a kalózok fogságából.

Forrás: MTI, fotó: The Telegraph

További híreink

A “kirekesztő megnyilvánulások” ellen harc jegyében színesre festi autóit a brit rendőrség

Irányi Dániel

Trónfosztók Harca

Varga Lilla

Fegyveresek kiszabadítottak csaknem kétezer rabot egy börtönből Nigériában

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben