17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Nincs vége: januártól gigahullámot robbanthat be az omikron-variáns

Orbán Viktor nyilatkozata szerint csak annak lehet nagykarácsony, aki beoltatja magát, a miniszterelnök a 2022-es év várható járványhelyzetáről nem beszélt, igaz ezt nem is kérdezték tőle a Kossuth Rádióban.

Az oltások és az oltási akcióhetek együttesen sem jelentik azt, hogy a delta-variáns okozta járványhullám teljesen lecseng

– mondta Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője.

Hozzátette, hogy hamarosan elér minket az omikron-variáns is, ami januárban vagy februárban újabb járványhullámot indíthat el.

Vattay Gábor elmondta: a koronavírus omikron-variánsáról a lemaradva érkező dél-afrikai adatok most már kezdik mutatni, hogy nemcsak az esetszámok duplázódnak 3–4 naponta, de a kórházakba kerülők száma is hasonlóan durva tempóban emelkedik.

A szakértő úgy látja, hogy a koronavírus omikron-variánsa januárban vagy februárban Magyarországon súlyos járványhullámot indíthat el.

A tanszékvezető szerint az oltások az egyetlen reális megoldást jelentik, még január elején meg kellene nyitni a negyedik oltások lehetőségét azok számára, akik már felvették a harmadik oltást – mondta annak ellenére, hogy az oltások megjelenése óta sem csökkent a fertőzöttek és a halálesetek száma.

Mintha nem is lenne oltás- többen vannak kórházban a tavaly ilyenkorinál

(index-Magyar Jelen)

További híreink

Teljes a Zlin-flotta és az Airbus helikopterek zöme is megérkezett

Varga Lilla

Toroczkai László: a Mi Hazánk a kötelező kamarai tagság eltörlését követeli (videó)

Faragó Dániel

Hamarosan meg is ehetjük a Pfizer készítményeit- a gyártó megduplázta nyereségét

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen